De zomer komt eraan! Maak je slaapkamer klaar voor het warme seizoen met deze tips

zomer slaapkamer

De temperaturen stijgen en de zomer staat voor de deur! Tijd voor een slaapkamer metamorfose. In de zomerperiode kan het erg benauwd worden in de slaapkamer. Maak daarom op tijd je slaapkamer klaar voor de hete temperaturen. In deze blog geven we tips over hoe je je slaapkamer comfortabel maakt. Maar ook hoe je je kamer kan stijlen om het er zomers uit te laten zien!

  1. Licht en veel bloemen

Kies een dekbedovertrek die je blij maakt om onder wakker te worden. Licht gekleurde dekbedovertrekken zijn niet alleen mooi, maar ze houden ook minder warmte binnen dan donker gekleurde dekbedovertrekken. Lichte kleuren stralen een gevoel van rust en frisheid uit. 

Je dekbedovertrek is een belangrijk aandachtspunt in je kamer. Kies daarom voor een vrolijke print van bloemen. Je kunt voor kleine bloemen over het hele dekbed kiezen of voor een paar grote bloemen in het midden van het dekbed. 

  1. Verwissel en ververs je dekbed

In de winter en herfst is het heerlijk om onder een dik dekbed te slapen die de warmte binnen houdt. Maar in de zomer is dit een ander verhaal. Het is dan tijd om je zomer dekbed uit de stoffige opbergruimte te slepen. Heb je nog geen speciaal zomer dekbed? Een bamboe dekbed is perfect voor in de zomermaanden. Een zomer dekbed Cinderella is gemaakt van bamboe en verkrijgbaar online.

Voordat je je oude zomer dekbed weer op je bed legt, is het belangrijk om het dekbed te laten luchten en het te verfrissen. Een tip om je dekbed beter te laten ruiken is om een spray te maken van wasverzachter en water. Mix een klein beetje wasverzachter met 300 milliliter water en spray het over het gehele dekbed. Laat het dekbed volledig drogen voordat je er een dekbedovertrek omheen doet. 

  1. Verplaats je bed

Is het op een plek in je kamer altijd erg warm in de zomer? En staat precies daar je bed? Verplaats het bed gewoon! Dit wordt vaak gezien als een grote klus, maar het is vaak zo gedaan. Plaats je bed meer naar het raam. Dan heb je ’s nachts een briesje en koelt je lichaam wat af. Ook is het veranderen van de plek waar je normaal slaapt goed voor je mentale gezondheid. Een nieuwe omgeving kan je helpen om ontspannen te voelen

  1. Geur verbetert je stemming

Geuren zijn direct verbonden met je limbische systeem. Het limbische systeem is betrokken bij het geheugen, gedrag en emoties en kun je positief beïnvloeden met geuren die lekker en fris ruiken. Geuren die passen bij de zomer geven je dus langdurig het gelukkige gevoel van de zomer. Plaats aroma diffusers en geurkaarsen, met citrus, mint en bloem geuren.

Volg deze makkelijke tips en bereid je voor op de beste zomer slaap!

Aanbevolen artikelen