Composiet vensterbanken & dorpels voordelig online bij NATUURSTEENvakman.nl.

Bij NATUURSTEENvakman.nl vindt u een unieke collectie composiet vensterbanken & dorpels. Er is steeds meer vraag naar ‘zachtere tinten’ die mooi matchen met andere interieur elementen, zeker in het geval van bijvoorbeeld de badkamer en de bovenverdieping, denk hierbij aan een vensterbank op de slaapkamer en de deurdorpel van de slaapkamer. Hierbij biedt composiet enorm veel mogelijkheden op het gebied van kleur t.o.v. de voornamelijk grijs / zwart tinten van de meest gebruikte natuursteen soorten. Met composiet behoren zachte crème -, beige – en lichtgrijs tinten bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Onderstaand vertellen wij u graag wat meer over composiet als materiaal.

Composiet, wat is het precies?

Allereerst is het belangrijk om het onderscheid te maken tussen marmercomposiet en kwartscomposiet. Marmer composiet is een mix van kunstmatige hars, kleurstof en fijn gemalen marmer. Kwartscomposiet is een vergelijkbare mix, maar dan met fijn gemalen graniet. De verhouding van natuursteen in het composiet betreft ongeveer 95%. Deze ingrediënten worden vervolgens gemixt en samengeperst tot grote blokken. Nadat het composiet uitgehard is worden de blokken in platen gezaagd, waarna de bovenzijde gepolijst wordt.

Het eindresultaat is een hoogwaardig materiaal met een mooie gelijke kleur(tint) en structuur. Hierbij is kwartscomposiet kwalitatief beter (lees: harder en minder, lees niet, krasgevoelig), maar tevens ook een stuk duurder qua aanschaf. Maar voor beide varianten geldt dat er sprake is van een optimale prijs-kwaliteit verhouding en een luxe uitstraling, maar vooral ook een ongekende keuze op het gebied van kleur. Andere voordelen van composiet ten opzichte van natuursteen; Minimale wateropname, standaardafmetingen (diktes), maximale hardheid, slijtvast, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en prijstechnisch voordelig(er). Met een unieke kleurcollectie zijn de mogelijkheden bij NATUURSTEENvakman.nl op het gebied van composiet vensterbanken en dorpels zeer divers. Zo bieden wij ook een prachtige hardsteen look – imitatie aan.

NATUURSTEENvakman.nl.

Met een eigen natuursteen zagerij en team vakmannen staan wij garant voor een topkwaliteit product, op maat vervaardigd, met liefde voor het vak! Een vensterbank en dorpel op maat bij NATUURSTEENvakman.nl, zowel van composiet als van Belgisch hardsteen (licht en donkergezoet), altijd voor de beste prijs, op maat gemaakt & snel geleverd!

Aanbevolen artikelen