Ruimtebesparing in slaapkamer met tv beugel

slaapkamer televisie

Heb je onlangs een nieuwe tv voor de slaapkamer gekocht en denk je erover hoe je deze wilt plaatsen? Traditioneel plaatsten we de televisie op ergens in de slaapkamer op een meubel, maar de laatste jaren is het gebruik van een tv beugel steeds meer toegenomen. Niet in de laatste plaats omdat een tv beugel je meer vrijheid geeft om te bepalen waar je de televisie wilt plaatsen. Bovendien bespaart het enorm veel kostbare ruimte. Het stelt je ook in staat om je smart tv tot het middelpunt van de slaapkamer te maken. Televisies worden steeds dunner en zorgvuldiger ontworpen, dus waarom zou dit ook voor jou geen optie zijn?

Voordelen van een tv beugel

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel is ruimtebesparing. Je hebt geen meubel meer nodig om de televisie op te plaatsen, waardoor je de slaapkamer beter kunt inrichten en er daardoor nog genoeg ruimte overblijft voor andere spullen. We zetten de andere voordelen even op een rijtje:

Bepaal zelf de hoogte
Je hangt de televisie op de hoogte die het prettigst is voor jou en je gezin. Afhankelijk van hoe ver weg en hoe je televisie kijkt, op de bank zit of in bed ligt, zal het op een of andere hoogte comfortabeler zijn. Als je vanuit bed tv kijkt, kun je het apparaat beter wat hoger aan de muur hangen. Op deze manier raakt je nek niet overbelast. Geef je er de voorkeur aan om je tv extra ver van de muur te laten staan? Dan zijn de extra lange en stevige tv beugels een ideale optie.

Zorgt voor een betere kijkhoek
Niet alleen in de slaapkamer maar ook in de woonkamer hebben we een betere kijkhoek door een tv beugel. Wil je vanuit twee verschillende ruimtes televisie kunnen kijken? Scharnierende muurbeugels hebben draaihoeken tussen 120 en 180 graden en vormen een ideale oplossing waarmee je vanuit elke hoek tv kunt kijken. Zeker in open ruimtes waar keuken en woonkamer ruimte delen, komt dit goed van pas.

Vermijd verblinding door zonlicht
Door de televisie in een bepaalde richting te draaien voorkom je dat zonlicht een hinderlijke schittering op je televisiescherm veroorzaakt.

Het is een veilig systeem
Een tv beugel zit stevig vast en voorkomt dat de tv er tegenaan stoot of valt. Als je huisdieren of kinderen hebt, zal het plaatsen van je televisie op een geschikte hoogte ervoor zorgen dat ze er niet gemakkelijk bij kunnen.

Eenvoudige installatie

De tv beugel is zodanig ontworpen dat het eenvoudig in de slaapkamer geïnstalleerd kan worden. Niet zo simpel als het gewoon op een meubel plaatsen, maar wel zo gemakkelijk dat je het zelf zou kunnen doen. Let er wel op dat de benodigde bevestigingsschroeven en pluggen worden meegeleverd. Er is een ruime keuze in verschillende tv beugels passende bij verschillende televisies. Bekende merken als DQ en Vogel’s tb beugels maar er zijn ook beugels die geschikt zijn voor televisies van de merken Sony, Philips, LG en Samsung. Dus kijk voortaan super relaxed in bed naar je favoriete film of serie.

Aanbevolen artikelen