Een kleine slaapkamer zo praktisch mogelijk inrichten

Een kleine slaapkamer zo praktisch mogelijk inrichten vergt best wel wat fantasie en creativiteit. Maar dat een slaapkamer te klein is hoeft met de juiste inrichting helemaal geen argument meer te zijn. Met alle verschillende woonwinkels en de veel verschillende inrichtingen is het zeker mogelijk om de ruimte zo praktisch mogelijk in te richten. Zo kun je optimaal van je slaapkamer genieten en hoef je je niet aan de grootte van de slaapkamer te ergeren.

Wanden en de muren

Voordat je een slaapkamer gaat inrichten moet je de wanden en de vloeren aanpakken. Het is algemeen bekend dat je bij een kleine en krappe ruimte geen donkere kleuren moet gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld best een donkere vloer van laminaat leggen, maar zorg dan wel dat je de wanden licht houdt. Het beste is het om laminaat in een krappe ruimte nooit te donker te nemen, maar ga voor enkele tinten donkerder dan de wanden.

Bed

Het bed neemt natuurlijk de meeste ruimte in. Je kunt natuurlijk kiezen voor een eenpersoonsbed, maar met de nodige aanpassingen is een tweepersoonsbed of een twijfelaar ook best mogelijk. Vaak is het niet de grootte van het matras, maar de ombouw van een bed die extra ruimte in beslag neemt. Ga dus bijvoorbeeld voor een boxspring. Een boxspring is door een dubbele matras uitermate comfortabel en je hebt geen randen die ruimte innemen.

Bureau

Een bureau kan lastig worden in een kleine slaapkamer. Toch is het mogelijk door bijvoorbeeld een klein bureautje multifunctioneel te gebruiken. Gebruikt bijvoorbeeld geen nachtkastje(s), maar gebruik je bureau ook om dingen op te zetten die je normaal op een nachtkastje zet. Er zijn ook bed en bureau in één systemen te koop, waar bij je dan boven het bureau slaapt en je onder je bed aan een bureau kunt zitten.

Kastruimte

Een grote kledingkast of boekenkast is in een kleine slaapkamer bijna altijd uitgesloten. Toch is dit wel mogelijk. Als je een losstaande kast gaat plaatsen, zorg dan dat het niet een donkereiken kast is, maar houd de kleur van de kast ook licht. Anders kan een kast best wel benauwd overkomen in een kleine slaapkamer. Benut ruimte ook nuttig. De ruimte naast en boven je deur om de slaapkamer in te komen is vaak onbenut. Hier kun je bijvoorbeeld planken neerhangen, zodat je een boekenkast hebt. Heb je ruimte over onder je bed, benut die ruimte dan door er laden onder te monteren.

Televisie

Een televisie kan soms ook lastig worden in een kleine slaapkamer. Gelukkig zijn televisies in de loop der jaren flink platter geworden. Zet een televisie dus nooit in de slaapkamer op een kastje, maar monteer hem aan de wand. Dit kost je dan geen enkele ruimte.

Aanbevolen artikelen