Een kinderbedje kopen: hulp en advies

Een ideaal en fantastisch bed voor jouw kleine of grote wondertje 

Iedereen verdient een goed en lekker bed om fijn in te kunnen slapen, en dat elke nacht van het hele jaar. Zeker jouw eigen kind verdient dit, en er zijn genoeg opties om deze wens in vervulling te brengen. Lees snel verder om alles te weten te komen over bedden voor bedden voor kids van 2 tot 12 jaar.

Ken je deze soorten kinderbedden al?

Qua soorten bedden voor kinderen is er eigenlijk veel meer mogelijk dan je zou verwachten. Iedereen kent het 90×200 eenpersoonsbed, de halfhoogslaper (bijvoorbeeld met een leuke glijbaan) en het stapelbed. Maar heb je je al wel eens verdiept in de volgende kinderbedden?

  • Prinsessenbedden en koetsbedden (voor als je een dochtertje hebt)
  • Autobedden: voor je zoontje (óf als je een stoer meisje hebt). Of een bed in de vorm van een felrode brandweerwagen of een stoere piratenboot?
  • Huisbedden en boomhutbedden
  • Kinder- of peuterbedjes in de stijl van je favoriete Disney-figuur zoals Frozen of Cars. 
kinderbedje
meisjesbedden

Is jouw kindje al ouder dan 12 jaar? Dan zal je dochter of zoon wellicht liever een neutraal 1-persoonsbed of twijfelaar willen.

Hou je van opgeruimd? Kies een kajuitbed!

Een kinderbed die vooral bij ouders erg geliefd is, is het kajuitbed. Dit is dus zeker handig om al het speelgoed in die drukke kinderkamer tijdelijk in op te bergen, om de kamer toch nog een beetje leefbaar te maken. Je raakt de spullen die je opbergt in zo’n kast of lade niet snel kwijt en je kamer is meteen een stuk netter. Als je leeft in een huis waarin er vaak spullen op de vloer liggen die jouw kind achterlaat na het spelen, is een kajuitbed meer dan geschikt voor de slaapkamer van jouw kind. 

kinderbedden

Ben je op zoek naar inspiratie? Laat je inspireren door het aanbod kajuitbedden van Emob. Hier vind je veel verschillende soorten kajuitbedden. Deze bedden komen voor in diverse ontwerpen, kleuren en natuurlijk prijzen. De ontwerpen bestaan uit bedden met lades in zich, kleine kasten, kleerkasten en bij sommige zit er zelfs een heel bureau aan verbonden. Ideaal toch!? 

Heeft jouw kleine (te) veel energie? Kies een bed met speelmogelijkheden

Deze titel zegt eigenlijk alles. Sommige kinderen hebben meer energie dan we soms zouden willen. Hoe fijn is het dan om jouw kindje een eigen speelplek te geven, zodat hij of zij ook zijn energie kwijt kan? Een halfhoogslaper (of hoogslaper) met glijbaan is dan ideaal. Combineer het met een bed tent en je kind heeft zijn eigen speelpaleis. Dat ziet er ongeveer zo uit:

kinderbed

Belangrijke aandachtspunten

Bij het aanschaffen van een bed voor jouw kind is het natuurlijk belangrijk dat je met bepaalde punten rekening houdt. De belangrijke aandachtspunten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Bedenk van te voren goed welke functies het kinderbedje moet vervullen. Natuurlijk is een bed primair bedoeld om te slapen. Maar hoe belangrijk vind je dat het bed ook opbergruimte of speelruimte biedt?
  • Bedenk goed hoe lang jouw kindje gebruik moet gaan maken van het nieuwe bed en hoeveel hij of zij de komende jaren zal groeien. Vaak kopen ouders een meegroeibed, zodat ze niet om de drie jaar een nieuw bed hoeven aan te schaffen. Als jouw kind bijna uitgegroeid is, hoeft hier natuurlijk geen rekening mee te worden gehouden. 
  • Bepaal van te voren je budget en hoeveel je wilt besteden. Kinderbedden zijn verkrijgbaar voor onder de €100, maar soms kan een luxe of bijzonder kinderbed meer dan €1000,- kosten. 
  • Verder vinden kinderen het belangrijk dat het bed in het interieur van de slaapkamer past. Niet alleen de kleur, maar ook het gebruikte rol speelt hier een belangrijke rol in. Laat de jongen of meisje daarom instemmen met de keuze van het bed. Zij moeten er namelijk een aantal jaar in slapen, en niet de ouders. 
  • Denk – in het verlengde van het kopen van een kinderbed – ook na over bijpassende accessoires en meubels. De combinatie met een mooi kindernachtkastje en beddengoed kan zelfs een simpel kinderbed omtoveren tot een slaapmeubel voor je kleintje. 

Aanbevolen artikelen