Laminaat in de slaapkamer? Een goede keuze!

laminaat in de slaapkamer

Aangezien het in een slaapkamer draait om rust en ontspanning en je hier meer tijd doorbrengt dan je in eerste instantie zou denken is het belangrijk dat je hier een fijne rustgevende plek voor jezelf creëert. Een bijpassende vloer draagt hier natuurlijk ook aan bij. Deze moet niet alleen rust en warmte uitstralen maar ook nog eens passen bij je woonstijl. Een laminaat vloer in de slaapkamer is in veel gevallen een goede keuze. In dit blog vertellen we je waarom. 

Waarom is laminaat in de slaapkamer zo ideaal?

Laminaat is een ideale vloerbedekking voor je slaapkamer. Het zorgt namelijk voor een fijne sfeer in en is uitermate geschikt om met blote voeten overheen te lopen. Daarnaast is laminaat een zeer hygiënische vloer aangezien het geen vuil en allergenen aantrekt. Dit maakt laminaat dus ook uitermate geschikt voor mensen met allergieën. Door het onderhoudsgemak is de vloer snel weer stofvrij en schoon. Ook voor de kinderkamer is laminaat een goede keuze. Kinderen trekken zich vaak terug in hun slaapkamer om te spelen, gamen of te studeren. In veel gevallen gebruiken ze daarvoor de grond. Laminaat is bestand tegen een stootje, je kunt er vloerverwarming onder leggen en tevens is het in no time weer schoon te maken mocht er een klein ongelukje plaats vinden. Het grote voordeel van Laminaat is dat het in veel uitvoeringen verkrijgbaar is. Hierdoor vind je altijd wel een passende laminaat vloer voor de slaapkamer.

Wat is de zogenaamde gebruikersklasse en wat zegt dat over laminaat?

De gebruikersklasse van laminaat geeft een indicatie van de slijtvastheid van laminaat. Er is sprake van een indicatie omdat het gebruik van de vloer hier ook een belangrijke rol in speelt. Als we kijken naar de gebruikersklasse heeft de hoogste klasse de grootste slijtvastheid. De volgende indeling wordt gebruikt op basis van de gebruikersklasse van laminaat:

  • AC1 Klasse 21: Licht gebruik. Laminaat met de grootste slijtvastheid wat geschikt is voor gebruik in bijvoorbeeld de slaapkamer.
  • AC2 Klasse 22: Normaal gebruik. laminaat dat geschikt is voor in de woonkamer
  • AC3 Klasse 23/31: Intensief gebruik. laminaat dat geschikt is voor intensiever gebruik zoals in de gang.
  • AC4 Klasse 32: Zwaar gebruik. laminaat dat geschikt is voor bijvoorbeeld winkels.
  • AC5 Klasse 33: Zeer zwaar gebruik. Geschikt voor ieder gebruik 

Welke kwaliteit laminaat is geschikt voor de slaapkamer?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een laminaat vloer AC1 klasse 21 uitermate geschikt voor de slaapkamer. Dit komt doordat een vloer op de bovenverdieping (in de meeste gevallen dus de slaapkamers) veel minder belast wordt dan bijvoorbeeld de vloer in de woonkamer of de gang. Bijkomend voordeel van deze klasse laminaat is dat deze goedkoper is dan de andere klasses. Het is wel belangrijk om altijd een geschikte ondervloer erbij te gebruiken. Dit zorgt voor het behoud van je laminaatvloer en heeft een geluiddempende werking naar de benedenverdieping. Zo is laminaat in de slaapkamer is dus een uitstekende keuze!

Aanbevolen artikelen