De warme dagen zijn in aantocht: hoe slaap jij lekker in die warmte?

slapen in zomer

De lente en zomer zijn in aantocht! Hoe leuk dat natuurlijk ook mag zijn, het brengt ook wel degelijk wat uitdagingen met zich mee. Zo kan het zijn dat je tijdens de zomer last hebt van de hitte. Overdag is dat niet zo’n probleem, maar als je er ’s nachts niet van kunt slapen – dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je jezelf een koele nachtrust wil gunnen tijdens de warmere periodes van het jaar, dan kunnen onderstaande tips je zeker en vast helpen!

De beste tips voor een koele nachtrust tijdens de zomer

1. Een zomer-wintermatras

Een van de beste manieren om je nachtrust beter te maken tijdens de zomer, is door te kiezen voor een speciale zomer-wintermatras. Een dergelijke matras beschikt over een winterzijde en een zomerzijde: de winterzijde houd je tijdens het slapen warmer, terwijl de zomerzijde juiste afkoelt. Zodra de nachten warmer worden, draai je gewoon de matras om!

2. Verluchting kan veel doen

Daarbij is het natuurlijk ook een goed idee om je slaapkamer zoveel mogelijk te verluchten. Als je ’s morgens je ramen wagenwijd openzet en je gordijnen opzij schuift, dan kan een frisse bries al genoeg zijn om de kamer iets koeler te doen aanvoelen. Desnoods laat je ook ’s nachts de ramen open, zodat je kamer de hele nacht door wat koeler blijft. Wil je het nog een stapje verder nemen, dan kan je zelfs je dekbed overdag buiten laten hangen, zodat het extra fris aanvoelt als je er ’s avonds onder kruipt!

3. Een hoofdkussen met koeling

Als er één onderdeel is van je bed dat écht koel moet blijven tijdens je slaap, dan is het wel je kussen. Jammer genoeg is dat echter juist hetgeen dat erg snel opwarmt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat kussens met een speciale koeling vanbinnen, waardoor je gezicht en hoofd ’s nachts dus ook aangenaam verfrist blijven. Daarbij zijn veel van deze kussens ergonomisch gevormd, waardoor ze ook nog eens beter liggen!

4. Een natuurlijk dekbed

Hoewel sommige mensen natuurlijk erg comfortabel slapen zonder enig dekbed, is het toch de moeite waard om over een goed dekbed te beschikken. Het probleem is natuurlijk dat je het dan meteen een stuk warmer hebt – tenzij je kiest voor een dekbed uit een natuurlijk stof. Linnen, katoen en zijde zijn de beste opties aangezien deze materialen goed ademen en dus de hele nacht door beter verluchten!

Geniet van aangenaam koele nachten, ook tijdens de zomer

Pas je bovenstaande tips toe, dan kan je zeker zijn van aangenaam koele nachten tijdende lente en zomer. Vertrouw je daarbij op materiaal van kwaliteit, zoals beddengoed van Slaaptextiel.nl, dan lig je ook nog eens extra comfortabel in je bed!

Aanbevolen artikelen