Dát is wat verf kan doen!

een romantische slaapkamer

In een handomdraai een nieuwe look in huis? Dat kan! Met een ander kleurtje op de muur tover je je slaapkamer om in een nieuwe stijl of geef je je badkamer een frisse look. De keuken wordt onherkenbaar wanneer je de kozijnen zwart maakt of de frontjes eens goed aanpakt. En wat denk je van de woonkamer? Die voelt als nieuw met een aantal tinten van dezelfde kleur op de muren. Dát is wat verf kan doen en dat is wat jij zelf kan doen!

verf slaapkamer

Soorten verf

Er is nogal wat keuze in verf. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van krijtverf? Om te beginnen is er verf voor binnen en er is verf voor de buitenboel. Heel glanzend, een beetje glanzend of gewoonweg mat. Er is verf speciaal voor de muren of het plafond, voor de badkamer en verf met en zonder structuur. Ook de ondergrond bepaalt mee welke soort je nodig hebt; ga je hout schilderen, metaal of beton? Komt de verf op de trap of de vloer? Er zijn lakken, coatings, vernis, beits en latex. Dan is er nog verf op bijvoorbeeld waterbasis of op basis van terpentine. Kortom; de keuzes en de mogelijkheden zijn enorm.

Aan de slag

Als je wel iets wil schilderen maar niet goed weet wat precies, laat je dan inspireren door verschillende websites, woonbladen of televisieprogramma’s. Of kijk bij familie, buren en vrienden en bepaal wat jij mooi vindt. Besef je dat je met een kleine aanpassing in huis al een groots effect kunt behalen. Je mag en kan natuurlijk het hele huis aanpakken, maar één ruimte of zelfs al één muurtje maakt een verschil. 

Als je je keuze hebt gemaakt wat een likje verf gaat krijgen, pak dan niet meteen de kwast. Doe even wat voorwerk zodat je je goed kan voorbereiden en vervolgens aan de slag gaat. Zo weet je zeker dat je de juiste verf gebruikt, maar ook of je voldoende afplakplakband, dekzeilen en de juiste kwasten en rollers hebt. Met een kwalitatief goede verf krijg je het mooiste resultaat. In een goede online verfwinkel vind je alles; advies waar je wat aan hebt, de mooiste kleuren (ook gemengd in de kleur van jouw keuze) en advies over schuren, gronden en alle verfbenodigdheden. Pak die kwast!

Aanbevolen artikelen