Hoe moet je een vakantiewoning inrichten?

sta caravan interieur

We zien een toename van het aantal verkochte vakantiewoningen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de Corona crisis en het feit dat het daardoor moeilijker en spannender kan zijn om naar het buitenland op vakantie te gaan. Dat geldt niet alleen voor jou, degene die een vakantiewoning koopt, maar ook voor de rest van Nederland… en dus i het ook erg makkelijk om die vakantiewoning te verhuren en zo een mooie extra bron van inkomsten te hebben. Elke doelgroep heeft natuurlijk zijn eigen specifieke behoeften en het concept voor jouw inrichting moet natuurlijk zoveel mogelijk mensen aanspreken als je het wil verhuren. Vandaar dat we je hieronder wat inspiratie interieur stacaravans en vakantiewoningen geven.

Hoeveel mensen kunnen er in de vakantiewoning of stacaravan

Als je met de inrichting van jouw vakantiewoning wil beginnen, is de eerste stap het bepalen voor hoeveel mensen de kamers ingericht moeten worden. Indien gezinnen met kinderen jouw doelgroep zijn, raden wij je aan om te kiezen voor makkelijk schoon te maken meubel. Ook moeten er bepaalde veiligheidsmaatregelen genomen worden om te voorkomen dat kleine kinderen zich verwonden.

De inrichting van een vakantiewoning begint met de keuze van een ontspannen stijl, mensen maken tenslotte gebruik van de woning als ze op vakantie zijn. Als je een fan van modern design bent en vooral jonge reizigers een vakantiewoning wil aanbieden, dan kun je het beste voor een rustieke industriële look of een nordic scandi stijl kiezen. 

Stijlen die veel mensen aanspreken

Beide stijlen bewijzen je goede smaak en spreken de meeste mensen aan, ook omdat het een vrij neutrale stijl is. De praktische inrichting met moderne elementen is voor gezinnen of oudere gasten ideaal. Maar ook het tijdloze landelijk chic ziet er altijd goed uit. Ongeacht de woonstijl die je kiest, met de bijpassende meubels en hoogwaardige accessoires, creëer je een echte oase van rust, die jouw gasten zeker aan anderen zullen aanbevelen.

Het klassieke landhuis chic

Met linnen gordijnen, rolgordijnen of grote vloerkleden kan je aan het totaalbeeld een harmonieus tintje geven. De decoratieve kussens met een delicaat bloemenpatroon zijn geschikt voor het klassieke landhuis chic, terwijl de pure scandi stijl opleeft van geometrische vormen en een monochrome patroon mix.

Kwalitatief hoogwaardige interieurobjecten

Het is noodzakelijk dat je in kwalitatief hoogwaardige interieurobjecten investeert om ervoor te zorgen dat jouw meubels zo lang mogelijk meegaan en dat je jouw vakantiewoning niet na elke gast opnieuw moet inrichten. Leer, fluweel, hout, metaal, katoen en rotan zijn populaire materialen die perfect te combineren zijn met de verschillende inrichtingsstijlen.

Het inrichten zelf

Een vakantiewoning inrichten doe je met behulp van decoraties om een bepaalde indruk achter te laten. De kamers moeten echter vooral praktisch zijn. Wees dus voorzichtig bij het inrichten en integreer niet te veel woonaccessoires. Vermijd persoonlijke decoratie. Een vakantiewoning moet neutraal blijven. Vanwege het feit dat planten regelmatig water moeten krijgen en verzorging nodig hebben, worden ze niet aanbevolen voor het interieur van een vakantiewoning. Vooral populair zijn echter dekens en decoratieve kussens, afbeeldingen met stillevens of landschapsmotieven, decoratieve objecten of wanddecoraties. Textiel moet regelmatig gewassen worden, zodat elke gast schone dekens en kussens krijgt.

Een harmonieus en uitnodigend totaalbeeld

Bespaar niet op kwaliteit! Voor een harmonieus en uitnodigend totaalbeeld is nieuw en eigentijds meubilair noodzakelijk. Zorg ervoor dat de bedden en matrassen van stevige kwaliteit zijn, zodat jouw gasten de volgende dag uitgeslapen kunnen beginnen!

Aanbevolen artikelen