Hoe kun je jouw slaapkamer op een goedkope manier voorzien van goede zonwering?

zonwering slaapkamer

Als het op slaapproblemen aankomt, zijn er een aantal oplossingen die velen van ons kennen: geen cafeïne ’s avonds, geen telefoon meenemen naar bed, een goede temperatuur en een goede luchtkwaliteit in de slaapkamer. De temperatuur kan echter in de zomermaanden een uitdaging zijn. Gelukkig biedt zonwering hiervoor een goede oplossing.

Heeft je huis zonwering nodig, maar ben je gebonden aan een bepaald budget? In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je zonwering goedkoop aangeschaft voor de slaapkamer.

Rolluiken als zonwering

Als je de buitenkant van je raam wilt verduisteren, zijn rolluiken de voordeligste optie. Deze vorm van zonwering zorgt voor een goede verduistering van de kamer en is daarom zeer geschikt voor de slaapkamer. Rolluiken houden wel iets minder warmte buiten dan zonneschermen, omdat het zonwerende stof van een zonnescherm de warmte beter filtert. Rolluiken doen dit niet, maar houden wel een deel van de warmte buiten. Bovendien isoleren rolluiken goed, dus je kunt profiteren van het feit dat ze meer warmte vasthouden in de winter. Houd er wel rekening mee dat een rolluik bijna volledig lichtwerend is, waardoor het binnen erg donker kan worden. Voor de slaapkamer is dit uiteraard wel prettig.

Screens als zonwering

Afhankelijk van het type stof en de kleur, kunnen screens een groot deel van het zonlicht tegenhouden. Ze weren het zicht van buiten naar binnen, maar je kunt nog steeds van binnen naar buiten kijken.

Houd er wel rekening mee dat screens ervoor zorgen dat ramen niet naar buiten open kunnen. De screens vormen natuurlijk geen probleem voor ramen die naar binnen opengaan en een bijkomend voordeel van een screen voor naar binnen opengaande ramen is dat de zonwering ook functioneert als een soort hor. Wanneer je het raam opent en de screen laat zakken, houd je tegelijkertijd insecten buiten. Dit is vooral het geval bij zipscreens, die het raam compleet afdekken, inclusief de zijkanten.

Zelf zonwering maken

Als je op zoek bent naar een voordelige zonwering, is het wellicht ook een goede optie om zelf een zonnescherm te maken voor je ramen. Afhankelijk van hoe handig je bent, kun je dit op verschillende manieren doen. Ben je niet zo handig, maar lukt het je wel om iets op te hangen met een praktisch systeem en duidelijke instructies? Overweeg dan om bij een specialist een zonwering samen te stellen die je thuis zelfstandig kunt installeren. In dit geval is het aan te raden om een zonwering te kiezen met zuignappen. Deze zijn zeer eenvoudig op te hangen.

Aanbevolen artikelen