Het kiezen van het juiste shutters materiaal

slaapkamer inrichting

Shutters zijn een prachtige vorm van raamdecoratie die goed bij elk interieur passen. Het is een grote trend op het gebied van raamdecoratie en wij kunnen dat wel begrijpen. Shutters zijn functioneel, makkelijk schoon te houden en dankzij de vele opties is er voor ieder interieur wel wat te vinden. Het zijn sfeervolle binnen luiken die bestaan uit horizontale lamellen. Deze lamellen kan je naar wens verstellen door ze te kantelen. In één handomdraai kan je de juiste lichtinval en de mate van privacy bepalen. Daarnaast creëren ze een sfeervol en uniek lichteffect in elke ruimte wat echt iets kan toevoegen aan je interieur. Wanneer je shutters wilt kopen kan je vaak uit verschillende materialen kiezen. Benieuwd welk materiaal het beste bij jouw interieur past? Lees het in dit blog!

Houten shutters

Shutters worden voornamelijk van hout gemaakt. Vaak zijn er diverse soorten hout waar je uit kan kiezen en in dit onderdeel bespreken we er een paar. Een eerste keuze is massief Paulownia hout. Dit soort hout heeft een sterke zichtbare en voelbare houtnerf wat een karakteristieke uitstraling biedt. Daarnaast is Paulownia hout bestand tegen luchtvochtigheid en is het vaak in verschillende kleuren te verkrijgen. Naast Paulownia hout kan je ook kiezen voor Lindehout shutters. Deze zijn volledig glad gelakt en passen perfect bij een modern interieur dankzij de moderne en strakke afwerking. Ook Lindehout is in veel verschillende kleuren en uitvoeringen te verkrijgen.  

Kunststoffen shutters

Shutters zijn ook in kunststof beschikbaar. Dit is ideaal voor vochtige ruimtes zoals je badkamer. Kunststof is namelijk extra bestand tegen temperatuurverschillen en hoge luchtvochtigheid. Daarnaast bevatten ze uitstekende ventilerende eigenschappen wat ideaal is na het nemen van een hete douche. Door de verstelbare lamellen kan je volop genieten van je privacy maar ook het gewenste licht doorlaten. Met kunststof shutters heb je de optie uit talloze kleuren of je kan de shutters op maat laten maken waardoor ze op het oog niet van houten shutters zijn te onderscheiden. 

Aluminium shutters

Naast houten en kunststoffen shutters kan je ook kiezen voor aluminium shutters. Deze zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en voorzien van verschillende afwerkingen. Aluminium shutters zijn een perfecte vorm van raamdecoratie en geven je interieur een moderne, strakke en industriële uitstraling. Daarnaast zijn aluminium shutters ook bestand tegen extreme temperatuurverschillen en luchtvochtigheid. Ze zijn dus geschikt voor vochtige ruimtes zoals je badkamer maar ook voor bijvoorbeeld een sauna. 

De juiste keuze maken

Dankzij de vele uitvoeringen van shutters is er voor ieder interieur de perfecte uitvoering te vinden. Het is een mooie en functionele vorm van raamdecoratie en met deze tips hopen we dat je de juiste keuze in materiaal kan maken!

Aanbevolen artikelen