Wat is de ideale vloerbedekking voor je slaapkamer?

Je slaapkamer. Je slaapt er, je relaxt er en je brengt er je lekkere luie zondagen door. En daarom is de slaapkamer niet meer alleen een kamer die functioneel, rustig en fris moet zijn, maar ook steeds meer een ruimte die gezellig, knus en warm moet zijn. Vanzelfsprekend draagt ook de vloer hieraan bij. Maar welke vloer kies je dan?

Hekel aan koude voeten? Kies tapijt!

Slaapkamers zijn vaak fris of koud, zeker in de winter. Immers wil je onder een lekker warm deken slapen, terwijl de rest van de ruimte fris is. Dat betekent voor de vloer dat deze koud kan aanvoelen als je ‘m ’s ochtends betreedt. Heb je hier een hekel aan? Dan is tapijt wellicht een goede optie voor je slaapkamer. Vind je dat oubollig of te “vlekgevoelig”? Dan kun je ook een groot vloerkleed onder je bed leggen waarop je uit bed stapt. Of je kiest een vinylvloer. Deze voelt wel wat frisser aan dan een tapijtvloer, maar lauwer dan een laminaatvloer.

Eenvoudige slaapkamer? Kies laminaat!

Of tapijt dan helemaal geen goed idee is voor op de slaapkamer? O jawel hoor. Laminaat is heel gemakkelijk schoon te krijgen en is daarmee erg onderhoudsarm. Even swifferen en je vloer is weer schoon. Zeker in een bovengemiddeld stoffige ruimte als de slaapkamer is dat erg handig. Laminaat is bovendien een erg goedkope vloeroplossing. Vind je laminaat wat kil of koud? Dan geldt net als bij bijvoorbeeld een tegelvloer: een tapijt onder je bed zorg voor een minder kil aanzien én een minder kil gevoel aan de voeten. Ideaal voor koukleumen of mensen die voor weinig geld veel vloer willen hebben. Laminaat heb je soms als vanaf amper 5 euro per vierkante meter!

Aanbevolen artikelen