De voordelen van pocketvering matrassen

De drie belangrijkste voordelen van pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen worden ook wel pocket matrassen genoemd. Dit zijn matrassen die niet opgebouwd zijn uit één geheel van veren, maar waarbij de veren stuk voor stuk in losse zakjes zitten. Deze zakjes zijn in het midden aan elkaar verbonden, waardoor ze geheel onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

Het aanschaffen van een pocketvering matras brengt enkele interessante voordelen met zich mee. De drie belangrijkste voordelen van pocketvering matrassen worden in onderstaande alinea’s beschreven, zodat je precies weet van welke voordelen van pocketvering matrassen je profiteert als je dit matras voor jouw bed aanschaft.

pocketvering matras

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/164733298847968130/

De matrassen ondersteunen optimaal

Omdat de zakjes met veren in pocketvering matrassen enkel in het midden met elkaar zijn verbonden, zijn de matrassen erg flexibel. Koop je een pocket matras, dan heb je in feite de garantie dat jouw lichaam de beste ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Hoe je ook gaat liggen: dit flexibele matras past zijn vorm aan en dit betekent dat je altijd comfortabel ligt.

De matrassen ventileren beter

Pocketvering matrassen hebben een holle kern. Door deze holle kern laten ze beter frisse lucht door, wat simpelweg betekent dat de matrassen beter ventileren. Kijken we naar de ventilatie van bijvoorbeeld schuimmatrassen, dan zien we dat deze matrassen minder goed ventileren dan de pocketmatrassen.

Zeker als je veel zweet in de nacht, is het aanschaffen van een pocketvering matras met een goed ventilatie een voordeel te noemen. Door de goede ventilatie, blijft het matras namelijk schoner en frisser. Ook als je veel zweet, hoef je je in een pocketvering matras geen zorgen te maken om bacteriën en andere viezigheden. Het hoge ventilatiegehalte van het matras houdt het pocketmatras lekker schoon.

De matrassen krijgen minder snel een kuil

Tot slot krijg je minder snel een kuil in jouw pocketvering matras. Dit komt omdat de kern van het matras gevormd wordt door metalen veren, die niet zo snel ombuigen. Zelfs als je altijd in dezelfde positie op het matras ligt en altijd op precies dezelfde plek ligt in bed, hoef je je geen zorgen te maken om snelle kuilvorming. Zelfs na tien jaar vertoont het pocketmatras nog geen enkele vorm van kuilvorming.

Let op: de metalen veren van het matras buigen niet snel om, maar het afdekschuim op de metalen veren zijn wel gevoeliger voor kuilvorming. Schaf daarom altijd een pocketmatras aan met een hoogwaardig afdekschuim op de metalen veren, zodat je echt lang van het matras kunt genieten. Is het afdekschuim van het pocketvering matras van slechte kwaliteit, dan kun je alsnog te maken krijgen met kuilvorming. Niet in de veren van het matras, maar wel in het afdekschuim van het matras.

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/378091331186582232/

Aanbevolen artikelen