Inspiratie: een mooi vloerkleed in de slaapkamer.

Een mooi vloerkleed in de slaapkamer is zeer belangrijk. Je slaapkamer is een plaats waar je dagdagelijks komt, en waar je misschien niet alleen vertoeft om te slapen. Lekker cocoonen, rusten of lezen gebeurt vaker in deze kamer. Dan wil je het er ook gezellig maken en een warme sfeer creëren. Een vloerkleed koop je niet elke dag, en daarom is het ook aangewezen om goed rond te kijken, te vergelijken, en pas dan een beslissing te nemen. Wij zetten alvast een paar ideeën en tips op een rijtje.

vloerkleed slaapkamer

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/76209418673682834/

Voor welk vloerkleed in de slaapkamer kies je?

Gemakshalve kan je gaan voor een slaapkamer vloerkleed in neutrale kleuren. Gebroken wit en beige zijn nog altijd populair en gaan bij elke stijl van meubelen. Maar waarom zou je niet kiezen voor een kleurrijk, fris ogend, pittig vloerkleed? De etnische tekeningen zijn nu volop in. Met wat creativiteit zijn deze Perzische en Turkse motieven best wel met andere accessoires te combineren. Een andere trend in de binnenhuisinrichting zijn de naturel kleuren en wat men noemt de ‘poederkleuren’. Lichtroze, lichtblauw en lichtgeel doen hun opmars, ook in de vloerkleden. Laat hierbij vooral je intuïtie en je hart spreken, dan ben je alvast zeker van de goede keuze.

slaapklamer vloerkleed

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/86764730300654144/

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een slaapkamer vloerkleed?

Naast gezelligheid is het belangrijk om een gezonde slaapkamer te hebben. Ook daar kan het vloerkleed een grote rol spelen. Langharige vloertapijten zijn natuurlijk zeer gezellig, maar zijn anderzijds een bron van stof en kunnen aanleiding geven tot allergieën. Best is dan ook om kortharige, stevige maar toch zachte tapijten te kiezen voor de slaapkamer.
En zoals met alle tapijten, moeten ook deze makkelijk in onderhoud zijn. Bij de kleine tapijtjes vind je er vaak die je zelf kan reinigen of zelfs in de wasmachine stoppen. Bij grote vloerkleden kijk je best uit hoe ze te reinigen zijn, en wat het ongeveer kost voor een reinigingsbeurt.
Een ander criterium is natuurlijk de grootte van het vloerkleed. Kies je voor één groot tapijt dat een blikvanger wordt? Of kies je voor meerdere tapijtjes? Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw smaak en inzicht.

vloerkleed in de slaapkamer

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/100486635415426152/

En wat kies je voor de kinderkamer?

De kinderkamer vereist hoge hygiëne, en dat verwacht je dan ook van een vloerkleed kinderkamer. In de betere zaken voor kinderspullen zullen ze jou vast en zeker kunnen adviseren hierin. Gemakkelijk in onderhoud en minimale opname van stof en vuil zijn hier de vereisten.

kinderkamer vloerkleed

foto: https://nl.pinterest.com/pin/420734790173873932/

Denk eraan dat een vloerkleed kinderkamer een middel is om het kind te stimuleren om te spelen. Kies daarom voor een uitnodigend, pittig, fris, grappig vloerkleed vol kleur. En net als in je eigen slaapkamer kun je hier kiezen voor één groot tapijt of meerdere kleintjes. Je kan er eentje naast het bedje leggen, of een paar in het speelhoekje.

Als besluit kun je stellen dat het kiezen van een vloerkleed heel belangrijk is. Bekijk zowel de ethische als praktische kant van het vloerkleed, en laat verder je hart spreken.

Voorbeelden slaapkamer vloerkleden

slaapkamer vloerkleden

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/AeLnXDNdeMI88KKVFTxaKiZrkg4swXwWN7rkYUJqL6HRnSUYJV-sx00/

voorbeeld slaapkamer vloerkleed

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/407575835010847529/

vloerkleden slaapkamer

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/AaMSfxKO2PeLeAo3s3E10YkrdIAdjCokYj7NrQvtAdWeytsQRX3sI4g/

Aanbevolen artikelen