Met hoekzetels word je je eigen binnenhuisarchitect

hoekbank

Loungezetels en dan meer bepaald hoekzetels zijn zodanig opgebouwd dat je perfect je eigen zetel kunt samenstellen. Daardoor krijg jij de zetel die niet alleen past bij je stijl, maar ook nog eens bijna volledig op maat is van je woning en van je gezin. Hoe stel jij je hoekzetel samen? Laat je inspireren door dit artikel.

Bouw zelf je hoekzetels op

De basis van een hoekzetel is uiteraard het hoekelement. Maar links en rechts van dit element plaats jij de modules zoals jij dit wilt. De modules zijn afzonderlijk te verkrijgen en je combineert ze in functie van wat jij precies wilt, de afmetingen van je kamer en de samenstelling van je gezin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aantal zitplaatsen. Daarbij kies je bijvoorbeeld een chaise longue. Dit is een zitplaats met aangebouwde voetbank zodat je lekker languit kunt liggen. Aan het uiteinde van je hoekbank kies je bijvoorbeeld voor een open eiland. Of je kiest om het uiteinde van je hoekzetel af te sluiten met een armleuning.

Nog meer comfort voor hoekzetels

Bij je hoekzetel kun je ook nog een hocker verkrijgen in dezelfde stof en stijl. Hierdoor verhoogt je comfort nog een stuk. Bekijk ook goed welke kussens standaard bij je hoekzetel geleverd worden. Eventueel kun je nog extra kussens bij bestellen. Vraag gerust inlichtingen bij een specialist zoals UrbanSofa als je op zoek bent naar een hoekzetel. Bepaalde modellen zijn te verkrijgen in verschillende zitbreedtes. Het kan ook zijn dat jouw favoriete model verkrijgbaar is met een hogere rugleuning en bredere armsteunen. Laat je vooral adviseren door specialisten die jou alle mogelijkheden in detail kunnen uitleggen.

Je hoekzetel perfect integreren in je woning

Welke afwerking ga jij je zetel geven? Er bestaan talloze soorten stof en leder en dit in alle mogelijke kleuren. Een bepaald model zal er namelijk heel anders uitzien in een strakke grijze stof dan in een stoere bruine leersoort. Kies de afwerking zorgvuldig in functie van je interieur. Wil je met je hoekzetel een contrast vormen zodat het een echte blikvanger wordt? Of wil je je hoekzetel volledig laten aansluiten bij je eetkamerstoelen, fauteuils, vloerkleden of behang? Aan jou de keuze!

Aanbevolen artikelen