Het kan echt: een nieuwe slaapkamer voor onder de 400 euro

goedkope nieuwe slaapkamer

Ben je toe aan een nieuwe slaapkamer? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Met deze tips geef je jouw slaapkamer al een complete make-over voor 400 euro! Lees snel verder voor onze tips!

Ben jij uitgekeken op je slaapkamer en toe aan iets nieuws? Dat is heel begrijpelijk, want soms is het gewoon fantastisch om jezelf te verwennen met een nieuw interieur. Ben je bang dat dit een berg geld gaat kosten? Think again, want met onze tips blijft het kostenplaatje binnen de perken!

Upgrade wat je al hebt

Bij een make-over van je slaapkamer denk je waarschijnlijk al snel aan nieuw, nieuwer, nieuwst. Toch hoef je niet allerlei nieuwe meubels aan te schaffen om het gevoel te krijgen van een compleet nieuw interieur. Inventariseer eens wat je al hebt en op welke manier je dit in een nieuw jasje kan steken. Een nieuw bed zit misschien niet in jouw budget, maar met een nieuw hoofdbord oogt je bed wel als nieuw! Kies een stijl die bij je nieuwe slaapkamer past, zoals bohemian of juist hotelchic. Het beste van alles? Een nieuw hoofdbord heb je makkelijk voor 100 tot 200 euro!

goedkope slaapkamer

Pimp je vloer met een leuk kleed

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Dan kan je deze makkelijk opleuken met een vloerkleed. Kies een lekker zachte variant of juist een met een leuk patroon om meer kleur en textuur in de ruimte te brengen. Het mooie is dat je een vloerkleed ook nog eens makkelijk kan vervangen als je hierop uitgekeken bent. Hoe groter het vloerkleed, hoe groter het kostenplaatje. Een klein vloerkleed naast je bed heb je echter al voor 50 tot 100 euro! 

Ga voor nieuw beddengoed

Je bed neemt waarschijnlijk de meeste ruimte in op je slaapkamer. Daarom is de makkelijkste manier om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven door simpelweg nieuw beddengoed aan te schaffen. Breng kleur of een leuke print in je kamer door een dekbedovertrek dat je normaal gesproken niet zo snel zou aanschaffen. Vanaf 50 euro haal je een fantastisch exemplaar in huis! 

slaapkamer goedkoop inrichten

Versier je rot 

It’s all in the details. Om jouw make-over af te maken, ga je voor leuke accessoires in de vorm van sierkussens, plaids en muurdecoratie. Zet een leuke kamerplant in je slaapkamer of hang kleurriijke posters aan de muur. Het hoeft niet duur te zijn, want je kan makkelijk creatief aan de slag met deze decoratie. Schaf bijvoorbeeld een paar goedkope lijstjes aan en vul deze met mooie plaatjes die je uit je favoriete tijdschriften knipt. De mogelijkheid zijn eindeloos! Het kostenplaatje bepaal je zelf, maar vanaf 50 euro kom je al een heel eind om jouw slaapkamer een leuke touch te geven! 

nieuw slaapkamer

Wat kost dat?

Met deze tips hoeft een make-over echt geen bakken met geld te kosten. Op het één kun je een beetje besparen, terwijl je in het ander weer wat meer geld investeert. Ook de keuze van merk en kwaliteit is natuurlijk belangrijk voor het kostenplaatje. Als we alle bedragen bij elkaar optellen, komen we uit op een bedrag rond de 400 euro. Dat is niet mis voor een nieuwe slaapkamer-inrichting! 

goedkope nieuw slaapkamer

Aanbevolen artikelen