Boren is iets wat iedereen doet thuis of op het werk. De een doet het dagelijks en weet precies wat er gebruikt moet worden, de ander draait enkele keren paar jaar een schroefje ergens in. Behoor je tot de laatstgenoemde groep? Dan vind je hier enkele tips om jouw klusjes te klaren op een handige manier.
Met de hand of toch niet?
Je kunt ervoor kiezen om schroeven met de hand in meubels te schroeven. Dit zorgt vaker voor een netter resultaat, maar het kost je ook veel meer tijd. Als je veel schroeven moet draaien, kan je beter kijken naar een handige accu schroevendraaier. Dan boor je schroeven in slechts seconden in bijvoorbeeld hout. Maar wees daarbij dus voorzichtig: bij verkeerd/scheef schroeven heb je zo makkelijk schade. Oefen dus eerst op wat houtwerk.
Handige schroevendraaiers
Als je met schroevendraaiers werkt in diverse hoeken en verschillende schroefsoorten, kan het een vervelend werk zijn om constant bitjes te moeten wisselen. Nog vervelender is als deze er snel afvallen. Kies dus altijd voor de magnetische houders, hiermee kan je ook de schroeven vasthouden en ben je zo minder snel kwijt.
Grip op de gladde ondergronden
Een vaak voorkomend probleem bij schroeven plaatsen is een ondergrond die geen goede grip heeft. Je kunt met behulp van bijvoorbeeld een priem alvast een eerste stuk slaan waardoor de schroef op zijn plek blijft en er nu beter geschroefd kan worden.
Boren in harde ondergronden
Je kunt natuurlijk niet overal zomaar schroeven in draaien. Als je in muren schroeven moet plaatsen dien je eerst hier gaten te boren. Dit kan vaak met normale boormachines. Als je echter met gesteente (of andere harde ondergrond) te maken krijgt, heb je een goede klopboor nodig omdat je met de gewone boor hier niet snel in komt. Bekijk ook eens de elektrische klopboormachines via Mastertools.nl om jouw klus een stuk makkelijker te laten verlopen.
Splinters en scheuren verminderen
Bij het schroeven in houtwerk met een accu schroevendraaier kan het houtwerk op diverse plekken lelijke splinters of plekken geven. Om dit te verminderen kan je een klein stukje hout tussen de boor en het houtwerk plaatsen om het op te vangen.