matrassen info

Een matras uitzoeken is niet iets wat je zomaar doet zonder na te denken. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de diverse materialen waaruit matrassen zijn gemaakt en welke de meeste voordelen voor jou kunnen bieden. Hier vind je enkele tips en matrassoorten terug.

De juiste hardheid

Een matras zul je vele jaren gebruiken, elke dag weer. Dan is het belangrijk dat het matras de optimale steun biedt voor jouw lichaam. Zorg er dus voor dat je houding stabiel is op je nieuwe matras: het ene matras is harder dan het andere. En ook de slaaphouding kan een flink verschil maken bij de keuze van het matras.

Ventilatie

Naast de hardheid van het bed dien je ook te kijken naar de ventilatie eigenschappen van het matras: het ene matras houdt namelijk meer vocht vast dan het ander.

Pocketvering

In deze matrassen vind je metalen draden die het gewicht van het lichaam goed ondersteunen. Doordat er vele draden aanwezig zijn is er een goede verdeling en kan er flexibel omgegaan worden op diverse drukpunten van het lichaam.

Traag-, polyether- of koudschuim?

Koudschuim zul je het meeste tegenkomen in matrassen en wordt vaak gecombineerd me andere materialen. Traagschuim staat bekend om het behouden van de vormen van het lichaam. Dit kan voor de een een positief effect hebben, maar een ander kan het juist een vervelende ondergrond vinden. Het nadeel is dat vooral een lage temperatuur effect heeft op de hardheid van het matras. Polyether is de goedkoopste variant schuim die je tegenkomt. Het slaapt echter een stuk minder comfortabel dan de andere materialen, wees er dus van bewust dat goedkoop duurkoop kan zijn, zeker voor je lichaam en de nachtrust.

Latex

Wanneer je graag een erg soepel matras wilt hebben, dan kan een matras dat gemaakt is van latex een zeer goede keuze zijn. Er worden vaak gebruikt van de materialen synthetische latex en natuurrubber. Laatstgenoemde wordt echter aanbevolen voor het meeste comfort. Hou er wel rekening mee dat deze materialen een minder goed effect op de ventilatie. Neem ook eens een kijkje naar matrassen bij Matrasaanhuis.nl

Aanbevolen artikelen