Op zoek naar een gordijn?

gordijnen slaapkamer

Wanneer je bezig bent met het inrichten van jouw nieuwe huis, mag een mooi gordijn niet ontbreken. Vandaag de dag zijn er echter ontzettend veel soorten gordijnen. Hoe maak je dan de juiste keuze voor jouw ruimte? Een gordijn dat altijd goed is, is de vitrage. Dit gordijn is gemakkelijk om door heen te kijken, want er bestaan vitrages van een zeer dunne stof. De vitrage blokkeert de zon, maar laat wel daglicht binnen. Dit zorgt ervoor dat dit gordijn een mooie open en rustige sfeer in de ruimte creëert. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de kamer een stuk dieper en dus ook groter lijkt. Benieuwd naar de voordelen die dit gordijn je biedt? Lees dan verder.

Passend voor elke woonkamer

Doordat een vitrage gordijn een rustige kleur heeft, zijn deze gordijnen voor elke ruimte geschikt en ook zeker voor de woonkamer. Wil jij jouw ruimte nog meer opfleuren? Maak gebruik van andere accessoires en meubels. Een populaire trend op dit moment is ‘Bohemian’. Speel hier op in met een vitrage met een gebroken witte kleur. Plaats vervolgens veel planten in je woonkamer en klaar is kees. Je ruimte heeft nu een mooi, natuurlijk effect. 

Diverse kleuren

Wil jij een rustige basis creëren voor jouw interieur? Ga dan voor rustige en neutrale kleuren. Gordijnen in neutrale tinten zijn in combinatie met een rustige vloer een ideale basis voor iedere stijl. De meubels in de ruimte en de kunst aan de muur kunnen dan juist beter uitkomen. De keuze bij vitrages is erg groot, zo zijn er fijn geweven, grof geweven, dikke stof, dunne stof, zandkleur, wit of gebroken wit vitrages. 

Plooien

Dit gordijn is ook nog eens eenvoudig op te hangen door middel van een rails. Hierdoor krijg je mooie plooien. Je kunt kiezen tussen een enkele of dubbele plooien. Daarnaast is een chique vlinder/wave plooi ook erg mooi. Voor het creëren van rust, is ons advies om een enkele plooi te kiezen. Dit versimpelt de vitrage en maakt het minder golvend waardoor het zorgt voor een rustige basis. 

Online een gordijn bestellen

Op zoek naar meer inspiratie en een groot aanbod? Kijk dan een rond bij Raamdecoratie.com. Bij hen vind je online diverse soorten gordijnen waaronder vitrages, maar ook duo rolgordijnen, houten jaloezieën en meer. Daarnaast voorziet deze partij je graag van goed advies. Bekijk dus nu hun aanbod. 

Aanbevolen artikelen