Steeds meer apparatuur in de slaapkamer

apparatuur in slaapkamer

Bij een slaapkamer denk je natuurlijk aan een bed, een kledingkast en verduisterende gordijnen. Maar het wordt steeds normaler dat een slaapkamer ook is voorzien van een televisie, bureau met laptop of computer, een spelcomputer en zelfs een airco. Veel elektronische apparaten dus, naast de gebruikelijke (over het algemeen minder luxe) apparaten. Denk hierbij aan lichtpunten en een wekkerradio. Kun je deze apparaten zomaar aansluiten?

Een druk leven en een drukke slaapkamer

Ons leven wordt steeds drukker. Dit uit zich ook in de inrichting van de slaapkamer. Het is niet per se meer een ruimte waar alleen geslapen wordt, maar waar allerlei soorten van ‘ontspanning’ worden uitgeoefend. Voor het slapen gaan snel nog even die nieuwe game uitproberen of toch nog dat ene programma op TV afkijken. Voor deze activiteiten heb je dus verschillende soorten apparatuur nodig in de slaapkamer. Zo ontstaat er een drukke slaapkamer.

Aansluiten van apparaten

Alle apparaten die zich in de slaapkamer bevinden moeten natuurlijk aangesloten worden. Het is belangrijk om rekening te houden met hoeveel vermogen dit in totaal vergt van het netwerk. Met name als er apparaten bij komen kijken zoals een airco. De groepenkast moet hierop zijn ingericht. Een groep in de groepenkast kan namelijk maar een maximale belasting aan. Je wilt overbelasting en kortsluiting natuurlijk voorkomen.

Elektra op de juiste manier aanleggen

Naast dat de groepenkast op de juiste manier ingericht moet zijn, is het ook belangrijk dat de elektra in de slaapkamer zelf op de juiste manier is aangelegd. Meer apparaten betekent meer stopcontacten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je oneindig veel stekkerdozen aan elkaar koppelt. Je kunt het beste extra stopcontacten aanleggen. Het is belangrijk om hiervoor de juiste elektromaterialen te gebruiken. Het beste kun je eerst inventariseren wat je precies wilt gaan aanleggen en vervolgens te kijken welke spullen je hiervoor nodig hebt. Elektramat is specialist op het gebied van dit soort materialen en zij kunnen je hier ook over adviseren. Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk..

Aanbevolen artikelen