Hoe houd je in de zomer vliegen buiten de deur?

vliegen verjagen

Warme en zonnige zomers zijn natuurlijk erg lekker en comfortabel. Maar helaas heeft zonnig weer, zeker als je in de buurt van water woont, ook één groot nadeel: het aantal vliegjes en ongedierte neemt in deze periode flink toe. Met name ’s nachts, als je probeert een goede nachtrust te maken, is het vervelend als er om de zoveel tijd vliegen rond je hoofd zoemen. Slapen komt er dan niet van en ’s morgens voel je je enorm brak. Gelukkig is van vliegen afkomen in huis mogelijk. Maar eerst een antwoord op de vraag ‘ vliegen in huis hoe komt dat? ‘ Daarna volgen handige tips hoe je van vliegen afkomen kunt.

Vliegen in huis hoe komt dat?

Wie last heeft van vliegen in huis, vraagt zich allereerst natuurlijk af hoe dat komt. Voor ervaren overlast door vliegen in huis zijn diverse oorzaken mogelijk. Genoemd is al de combinatie tussen open water nabij jouw woning – den aan sloten, een meer of een riviertjes -, die zeker in tijden van warmte veel vliegjes aantrekken. Etensresten die niet goed zijn opgeruimd of liggen te rotten, trekken ook muggen en ander ongedierte aan. Herkenbaar is ongetwijfeld de situatie waarbij de prullenbak of container wordt geopend en er talloze vliegjes uit komen. Sluit vuilniszakken en afvalbakken daarom goed af en voorkom dat op deze geur van vliegen afkomen.

Vliegen verjagen? Gebruik een klamboe of hor

Heb je last van vliegen in huis, of het nu voorjaar, winter of zomer is, dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van verlost worden. Een van de beste tips om op een slimme manier vliegen te verjagen te gaan, is natuurlijk de aloude klamboe voor het vliegen verjagen. Hang deze boven je bed en van zelfs de kleinste steekmuggen en vliegen heb je geen last meer. Horren voor open ramen en deuren plaatsen is natuurlijk ook een effectieve aanpak. Zo komt er wel frisse lucht binnen, maar geen ongedierte!

Gebruik van vloeistoffen

Ook het gebruik van vloeistoffen en oliën kan effectief zijn en vliegen verjagen. Veelgebruikt en effectief is Tea Tree olie, afkomstig van de boom Melaleuca Alternifolia. Vroeger gebruikten de Aboriginals in Australië deze olie reeds vanwege de gezonde werking op meerdere gezondheidslevels. Aan de geur moet je wennen, maar deze olie – verkrijgbaar bij drogisterijen en online, werkt effectief. Naast deze olie, kun je ook een par druppels citronella-olie op je lichaam smeren, want daar houden vliegen niet van.

Aanbevolen artikelen