Creëer sfeer in de slaapkamer met unieke items: 6 tips!

Een slaapkamer is in de eerste plaats bedoeld om een goede, diep nachtrust te kunnen maken. Een praktisch en comfortabel bed en een ruimte die goed verduisterd kan worden, zijn daarbij cruciaal. Maar het is ook een plek die er sfeervol en gezellig uit mag zien. Niets is er lekkerder dan ’s ochtends in een leuke ruimte wakker te worden waar je je helemaal thuis voelt. Maar hoe kun je de slaapkamer op een slimme manier extra sfeer geven? Met de zes tips hieronder tover jij je slaapkamer om in een plek waar je helemaal kunt relaxen en ontspannen!

1. Een inspirerend tegeltje

Laat een leuk tegeltje drukken met een foto van jezelf en/of je partner, of met een inspirerende tegelspreuk erop. Zo wordt je elke dag wakker met goede inspiratie. En een goed begin van de dag is de perfecte start om je de rest van de dag – of je nu moet werken of vrij bent – lekker in je vel te voelen.

2. Gezellige kussentjes op bed

De sfeer in de slaapkamer wordt direct al een stuk ontspannender als je wat extra kussentjes gebruikt. Extra kussens zijn heerlijk om tussen te liggen, maar ook lekker als je nog even een boek wilt lezen voor het slapengaan. En ze zien er natuurlijk knus en vrolijk uit.

3. Speciale verlichting

Een van de nieuwe trends om de slaapkamer sfeervoller te maken, is het installeren van led sierverlichting, die met een smart home afstandsbediening ingesteld kan worden. Kies voor uiteenlopende kleuren, van romantische rood of roze tot praktisch blauw, en je kunt met een druk op de knop de atmosfeer in de slaapkamer aanpassen aan jouw mood.

4. Meerdere dekbedovertrekken

Koop enkele extra dekbedovertrekken, zodat de slaapkamer er niet altijd hetzelfde uitziet. Met enkele verrassend prints kun je de eentonigheid in de slaapkamer doorbreken door geregeld van dekbed te wisselen. Zo houd je de ontspannen sfeer in de slaapkamer er in!

5. Muurstickers met een treffende spreuk

Een gave muursticker met een leuke tekst als ‘Home Sweet Home’, ‘Enjoy life’ of ‘Relax, slaap lekker en droom ze!’ herinnert je aan de geneugten van het leven als je de slaapkamer inkomt. Of laat een van je favoriete familiefoto’s op de muur afdrukken als sfeerverhogende print. Tegenwoordig kan het allemaal!

6. Decoratieve kaars

Een decoratieve kaars in een kaarsenstandaard helpt om de slaapkamer romantischer te maken. Je kunt de kaars in de vensterbank zetten, maar ook kiezen voor een klein tafeltje in een hoek waar je de kaars op zet.

Aanbevolen artikelen