Tips om sfeer te creëren in de slaapkamer door te spelen met verlichting

sfeervolle slaapkamer

De sfeer in de slaapkamer wordt niet alleen bepaald door het interieur, ook de verlichting is sfeerbepalend. Wil jij weten hoe je jouw slaapkamer kunt omtoveren tot oase aan sfeer, romantiek of juist rust? Door te spelen met de verlichting bepaal jij de sfeer van de slaapkamer. Lees gauw verder voor de beste verlichtingstips voor de slaapkamer.

Lichtsnoeren en bolletjes

Wil jij een dromerige en magische sfeer in de slaapkamer creëren? Dat is in een handomdraai gedaan! Sla lichtsnoeren met bolletjes of eventueel kerstverlichting in om te gebruiken in de slaapkamer. Je creëert een unieke stijl wanneer je de lichtsnoeren drapeert via het plafond. Wanneer je vervolgens de lichtjes aandoet, is jouw slaapkamer direct een dromenland! Deze optie is zeer eenvoudig en hoeft weinig te kosten.

Een dimmer

Met een licht dimmer zet jij de toon wanneer je dat wilt. Kun je wat minder licht voor het slapengaan gebruiken? Dan zet je de dimmer lager. Je kunt eenvoudig led licht dimmen met een led dimmer. Deze led dimmer kun je gewoon aansluiten op jouw huidige verlichting. Ben jij toe aan een romantische sfeer in de slaapkamer? Dan hoef je het licht niet uit te gooien, maar maak je gewoon gebruik van een dimmer. Zo creëer jij iedere sfeer die jij wilt in de slaapkamer.

Spelen met kleur

Vind jij wit of geel licht ook zo saai? Jouw slaapkamer krijgt een heel ander uiterlijk wanneer jij gaat spelen met kleur in de verlichting. Een blauwe kleur zorgt al gauw voor een kalme sfeer en een rode kleur kan jouw avond net wat spannender maken. Speel de kleur van de verlichting in jouw slaapkamer om een unieke sfeer te creëren. Je kunt eenvoudig lampjes kopen waarbij je zelf de kleur kunt instellen. Het geeft net wat extra speelsheid aan de slaapkamer. Dit is niet alleen ideaal voor volwassen, maar ook leuk voor de kinderkamer.

Licht kan veel doen met de sfeer in de slaapkamer. Niemand houdt van fel licht in de slaapkamer. Je komt zo niet tot rust en het geeft een harde sfeer. Kies bijvoorbeeld voor dimmer op zelf de hardheid en felheid van het licht te bepalen. Maar jouw slaapkamer romantisch met lichtbolletjes of speel met kleur voor een unieke uitstraling van de slaapkamer.

Aanbevolen artikelen