4 Tips voor PVC jaloezieën in de slaapkamer

De slaapkamer is jouw heiligdom. Voor een hoog slaapcomfort wil je er natuurlijk voor zorgen dat jij je comfortabel voelt in je slaapkamer en ongestoord kan rusten. Raambekleding speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het je de controle geeft over het licht en beter de sfeer in je kamer kan bepalen. Een van de betere keuzes voor raambekleding in de slaapkamer zijn PVC jaloezieën. Ze bieden privacy, bescherming tegen weersinvloeden, UV-bestendigheid, gaan bijna een leven lang mee en zijn ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Ben jij op zoek naar dit soort jaloezieën? We geven we je hier enkele tips die kunnen helpen bij de aanschaf ervan. 

  1. Let op welke stof je nodig hebt 

Valt er veel fel licht binnen de slaapkamer? Jaloezieën zijn een uitstekende optie om fel zonlicht weg te houden en toch licht in de kamer toe te laten. Als jij een PVC jaloezie nodig hebt voor een slaapkamer die je extra donker wilt maken, kijk dan voor jaloezieën die verkrijgbaar zijn in kamerverduisterende stoffen en voeringen. Deze laten vrijwel geen zonlicht door en hebben dus geen gaten of lamellen in het rolgordijn om het licht binnen te laten. Uiteraard heb je wel gewoon de optie om de hoeveelheid zonlicht te reguleren, maar zolang je ze helemaal dicht doet kun je zorgen voor een compleet verduisterende kamer! 

  1. Kies PVC jaloezieën voor vochtige ruimtes 

Als je een vochtige ruimte zoals een keuken of een badkamer wilt voorzien van raambekleding, dan zijn PVC jaloezieën een van je beste keuzes. Terwijl natuurlijke materialen zoals linnen, zijde en hout in vochtige omstandigheden kunnen gaan rotten, kronkelen of vervagen, vereist kunstmatig materiaal zoals PVC veel minder onderhoud en gaat het bovendien langer mee bij vochtige omstandigheden. 

  1. Zo houd je je jaloezieën stofvrij 

PVC jaloezieën vereisen minimale onderhoud en zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Je kunt jouw jaloezieën schoon en stofvrij maken door ze regelmatig te stofzuigen met een borstelhulpstuk op lage zuigkracht. Bovendien kun je hardnekkige vlekken gemakkelijk verwijderen met een mild reinigingsmiddel of een vochtige doek. We raden echter af om een reinigingsmiddel rechtstreeks op de stof te spuiten.

  1. Het opmeten van de maten 

Wanneer je kiest voor een nieuwe set jaloezieën, dan is het uiteraard belangrijk om jouw raam met nauwkeurigheid te meten. Voordat je hiermee begint, bepaal of je jouw jaloezieën binnen of buiten de uitsparing van het raam wilt laten passen. Als je kiest voor buiten de uitsparing, meet dan de breedte en de hoogte van het gebied boven het raam dat je wilt bedekken en schrijf de exacte maten op. Ga je voor een jaloezie die in de uitsparing past, meet dan alleen de breedte en de hoogte van het glas van het raam. 

Aanbevolen artikelen