Je beddengoed wassen, verschonen en opmaken doe je zo

beddengoed verschonen

Vraag je je wel eens af hoe je het beste jouw beddengoed wassen en verschonen kunt? En hoe je daarna op een efficiënte manier jouw bed opmaakt? Met onderstaande tips om bed te verschonen en ons advies bed opdekken helpen we je een eind op weg. Want hoe vaak moet je je bed verschonen en hoe pak je het opmaken van jouw bed slim aan?

Het bed verschonen: wanneer is dit nodig?

Hoe vaak moet je je bed verschonen is een vraag die veel mensen zich terecht stellen. Want het bed is een plek waar de gemiddelde mens al snel een derde van zijn of haar leven doorbrengt. Omdat je er per dag urenlang in licht, wordt een bed al snel een broeiplaats van bacteriën en schimmels. Logisch, want een bed is natuurlijk heerlijk warm en het lichaamsvocht van de mensen die erin liggen speelt ook een rol. Een regulier matras bevat daarom al snel ongeveer 200 miljoen huisstofmijten. Dat is niet erg, want daar word je hard van. Maar wel is een strikte hygiëne op zijn plaats. Iedere week het beddengoed wassen is dan ook aan te raden!

bed verschonen

Wassen van het bedlinnen

Het beddengoed wassen doe je verstandig door het label van het beddengoed te lezen en de wasvoorschriften te volgen. Dit is ook een van de belangrijke tips om bed te verschonen. Draai het overtrek binnenstebuiten, zodat de buitenkant mooi blijft. Wassen leidt namelijk altijd tot slijtage van bedlinnen. Een fris dekbed slaapt een stuk lekkerder, dus lucht ieder dag tevens het laken. Dit doe je door deze terug te klappen en de slaapkamer via een of meer open ramen minimaal een uur goed te ventileren.

beddengoed wassen

Vergeet ook het matras niet!

Pak qua reiniging ook eens in de zoveel tijd het matras mee. Matrassen kun je prima schoonmaken door baking soda op het matras te doen en te laten intrekken. Vervolgens kun je met een stofzuiger de restanten wegzuigen. Deze aanpak helpt om mijten uit het matras te verwijderen, maar ook om te ontvochten en geurtjes, schimmels en bacterievorming tegen te gaan.

matras schoonmaken

Advies bed opdekken

Het beste advies bed opdekken is het doorlopen van de volgende simpele stappen. Eén: je keert het dekbedovertrek andersom en pakt de randen cq. punten vast. Twee: pak eveneens de hoeken van het dekbed. Drie: gooi het overtrek om het dekbed heen. Vier: schudt goed, terwijl je het overtrek en dekbed bij de punten blijft vasthouden. Doe dit net zolang totdat et overtrek mooi om het dekbed heen valt. It’s that easy!

Aanbevolen artikelen