Slaapkamer laten ontwerpen door een professional

Onze slaapkamer is wellicht één van de belangrijkste ruimtes in de woning waarin we leven. Toch wordt aan deze ruimte vaak niet de verdiende aandacht gegeven. Wellicht denken we, “het is toch donker als we er zijn” of “alleen ik zie mijn eigen slaapkamer”. Een goede nachtrust is van levensbelang, dat weet iedereen. Een fijne slaapkamer en de juiste slaapomstandigheden dragen daar aan bij. De hoogste tijd dus om meer aandacht te besteden aan onze slaapkamer.

Slaapomstandigheden

Een aantal belangrijke omstandigheden zorgen ervoor dat je wel of niet goed slaapt. Wil jij een ultieme nachtrust ervaren, zorg dan dat de volgende omstandigheden van kracht zijn in jouw slaapkamer. Een slaapkamer moet bijvoorbeeld zo rustig mogelijk zijn. Storende omgevingsgeluiden zoals tikkende klokken een druppelende kraan of het zoemen van een ventilator kunnen de nachtrust ernstig verstoren. Teveel licht op de slaapkamer kan ook bijdragen aan slapeloosheid. Goede, donker makende raamdecoratie zoals verduisterende gordijnen zijn aan te raden. Dan is ook de temperatuur in de slaapkamer erg belangrijk. De beste temperatuur om een goede slaap te pakken ligt rond de 17 graden. Een te vochtige of te droge kamer is ongezond en kan je juist weer uit je slaap houden. Probeer een vochtigheidsgraad tussen de 60 en 80 % te bereiken.

Het juiste bed voor de ultieme nachtrust

Naast de slaapomstandigheden in de slaapkamer is je nachtrust natuurlijk ook afhankelijk van de houding waarin je ligt. Als jou bed zorgt voor de perfecte slaaphouding, kun je heerlijk ontspannen en diep slapen. De één slaapt liever op zijn buik, de ander fijner op zijn rug of zij. Daarom zijn er ook zoveel verschillende bedden en matrassen verkrijgbaar. Bepaal samen met onze expert welk matras en welk bed of boxspring het beste past bij jouw slaapgewoontes. Wij stellen je bed af op alle wensen die jij hebt. Wil je een hoog-laag functie of liever ombouw voor een waterbed? Laat je ook eens informeren over de unieke FPS technologie in het matras.

Een praktische en rustgevende slaapkamer

Uit onderzoek blijkt dat als de kleuren groen en blauw in een slaapkamer gebruikt worden, mensen het beste slapen. Toch zijn wij van mening dat niet alleen de kleur zorgt voor een goede nachtrust. Of je nu een kleine slaapkamer hebt of juist een hele grote. Een slaapkamer op zolder of aangrenzend aan de badkamer, iedere slaapkamer is uniek. Wij ontwerpen stijlvolle, moderne of luxe slaapkamers en veranderen deze standaard ruimte tot een leefruimte om ultiem te kunnen ontspannen. Daarbij is de indeling van de kamer zeer belangrijk, we houden tijdens het ontwerpen van de perfecte slaapkamer dan ook rekening met zowel de functionaliteit als vormgeving.

Het ontwerpen van de ultieme droom slaapkamer

Of je nu een kleine of een grote slaapkamer hebt, de slaapkamer inrichten op de juiste manier is erg belangrijk. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen wij jouw wensen in kaart en komen we de ruimte bekijken en inmeten. Daarna maken we een tekening van de slaapkamer en gaan we aan de slag met ontwerpen. Gaat het in jouw geval over een nieuwbouwhuis dat nog in aanbouw is, of een slaapkamer waarvan de ruimte nog gaat veranderen door een grote verbouwing die nog gepland staat? Dan kunnen we met behulp van de bouwtekeningen ons ontwerp al vast uitwerken.

Het gemak van een goede slaapkamer indeling

Heeft jouw slaapkamer schuine wanden of onhandige hoeken? Ook daar weten onze ontwerpers wel raad mee. Omdat we uit onze eigen productie kledingkasten, slaapkamermeubels en bedden maken kunnen we maatwerk leveren. Is er voor de ultieme indeling op jouw slaapkamer een inbouwkast nodig, dan is dat dus geen enkel probleem. We hoeven tijdens het maken van een slaapkamer ontwerp om deze reden ook geen enkele rekening te houden met standaard maatvoeringen.

Geen schets of plattegrond maar een artist impression

Nadat onze ontwerpers klaar zijn met tekenen, als we al je wensen hebben verwerkt en onze slaapkamer inspiratie hebben toegevoegd, krijg je van ons een artist impression, dit is geen gewone schets of plattegrond van je nieuwe slaapkamer maar een visuele 3D weergave. Je kunt dus precies zien hoe jouw slaapkamer eruit komt te zien en zelfs de sfeer proeven omdat de tekening zo realistisch is. We brengen daadwerkelijk ideeën tot leven in een prachtig helder slaapkamer ontwerp zodat jouw droomkamer zichtbaar wordt alvorens deze is gemaakt.

Slaapkamer laten ontwerpen, produceren en inrichten

Wil je ook een slaapkamer laten ontwerpen, produceren, monteren en inrichten tot in de allerkleinste details? Wil je geen omkijken hebben naar het kiezen van het beste bed, de ideale kasten, de verduisterende raamdecoratie of de verlichting? Besteed het dan uit aan een professional zoals De Suite. Wij bundelen jouw ideeën, combineren ze met onze creativiteit en bundelen ze tot een prachtige eenheid. We zorgen voor een droom slaapkamer die ook nog eens praktisch en stijlvol is.

Aanbevolen artikelen