Vloerverwarming door het huis

vloerverwarming door het huis

Vloerverwarming kan een zeer goed alternatief zijn voor de klassieke radiator. Het grote voordeel is dat radiatoren dan uit ruimtes verdwenen zijn en je meer ruimte over hebt. Hierdoor ontstaan er veel meer mogelijkheden om de ruimte op een geheel andere wijze in te delen. Een voordeel van vloerverwarming is ook dat de ruimte heel geleidelijk en gelijkmatig vanaf de vloer wordt opgewarmd. Dit in tegenstelling tot radiatoren die in eerste instantie stralingswarmte uitstoten, waarna de warmte vervolgens door de luchtstroom wordt meegevoerd. Maar waar kun je vloerverwarming in je huis leggen en is vloerverwarming een goed alternatief om alle radiatoren in je woning te vervangen?

De benedenverdieping

De benedenverdieping, met de hal, de woonkamer en de keuken zijn de beste ruimtes om te laten voorzien van vloerverwarming. Je woonkamer zal niet meer ontsiert worden door lelijke radiatoren aan de muur en er heerst altijd een zeer comfortabele warmte. De vloeren van de benedenverdieping lenen zich er meestal ook goed voor om gemakkelijk en relatief snel vloerverwarming aan te leggen. Leg je vloerverwarming tijdens een renovatie of nieuwbouw en staat nog niet alles op zijn plaats? Zorg dat je van te voren al weet waar bepaalde onderdelen komen. Zo zul je in de keuken onder de plekken waar het aanrecht of kookeiland geplaatst wordt, geen vloerverwarming hoeven aan te leggen. Dit geldt ook bij een trap. Onder een gesloten trap komt normaliter nooit vloerverwarming. Een berging of een garage zijn meestal de enige plekken van de benedenverdieping waar geen vloerverwarming wordt aangelegd.

Vloerverwarming op de slaapkamer?

Is vloerverwarming op de slaapkamer een goed idee? Voor de één lijkt het fantastisch, terwijl de ander hier bedenkingen bij heeft. Het is ook afhankelijk van waar de slaapkamer voor gebruikt wordt. Is het enkel nodig om vlak voordat je naar bed gaat de slaapkamer comfortabel te maken? Dan heeft vloerverwarming geen zin. De werking is anders dan bij radiatoren. Een radiator kun je gewoon uitzetten en wanneer nodig op volle sterkte aan. Vloerverwarming moet altijd aan staan. Hierdoor blijft de slaapkamer altijd warm en dit zullen veel mensen niet als prettig ervaren. De meeste mensen slapen het liefst in een niet te warme of zelfs koude ruimte. Vloerverwarming voor de slaapkamer is daarom niet aan te raden. Een radiator of andere elektrische kachel zal hier veel beter en efficiënter werken.

En in de badkamer?

De badkamer is meestal geen grote ruimte. Met vloerverwarming kun je de radiator uit je badkamer verwijderen en geeft je meer indelingsmogelijkheden voor de badkamer. Daarnaast is de badkamer één van de belangrijkste ruimtes in de woning waar comfort heel belangrijk is. Vloerverwarming bij cvkoopjes.nl is voor het comfort uitermate geschikt voor de badkamer. Je zult nooit over koude badkamertegels hoeven te lopen en de gehele badkamer wordt gelijkmatig verwarmd. Vloerverwarming in de badkamer is absoluut een must.

Aanbevolen artikelen