Wat jij moet weten over pvc-vloeren

Veel mensen denken dat een mooie nieuwe vloer een fortuin kost. Niets is minder waar! Een pvc-vloer is betaalbaar, mooi én onderhoudsvriendelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden met een pvc-vloer, dat je altijd een vloer hebt die past bij je interieur. Het is dan ook niet voor niets dat de pvc-vloer enorm populair is op dit moment. Het gemak en de veelzijdigheid maken dit soort vloeren een hele slimme investering. Alles wat jij moet weten over de pvc-vloer lees je in deze blog!

Tegelvloer zonder natuursteen

Vaak wordt gedacht aan laminaatvloeren wanneer er gesproken wordt over pvc-vloeren. Feit is, dat je met pvc allerlei soorten vloeren kunt leggen en je je dus niet hoeft te beperken tot de houtlook. Zo zijn er pvc-tegels die identiek zijn aan de uitstraling van leisteen of beton bijvoorbeeld. Over het algemeen zijn deze steensoorten niet goedkoop, maar pvc zorgt ervoor dat je op een goedkopere manier toch een mooie tegelvloer kunt hebben!

Voordelen van een pvc-vloer 

De voordelen van pvc-vloeren zijn heel aantrekkelijk tegenover andere vloeren. Zo heeft pvc een geluiddempende werking en verkleurt het niet. Daarnaast is een pvc-vloer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. De vloer is ook nog eens geschikt voor vloerverwarming en is warm en comfortabel. Ideaal!

Gemakkelijk te leggen 

Een van de grootste voordelen van de pvc-vloer, die hiervoor nog niet genoemd is, is het gemak van het leggen van de vloer. De vloer kan vastgelijmd worden aan de ondervloer, maar er is ook zogenaamde klik-pvc verkrijgbaar. Laat je adviseren over welke optie het beste past bij jouw woning en ga aan de slag!

Houtlook pvc

We beschreven het op het begin al kort; de houtlook. De pvc-vloeren zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden, maar zijn wel aanzienlijk goedkoper in de aanschaf! Tel daarbij op dat de vloer onderhoudsvriendelijker is en gemakkelijker te leggen is. Van visgraat tot brede planken; met de pvc-vloer is elk gewenst patroon te leggen!

Haal de pvc-vloer in huis

Een pvc-vloer kopen doe je bij Stile Floors! De specialisten van Stile Floors kunnen je helpen met eventuele vragen en voorzien je van advies. Zo heb je gegarandeerd een pvc-vloer die bij jou past!

Aanbevolen artikelen