Met deze inrichting geniet jij het meest van je nachtrust

geniet van je nachtrust

Merk jij dat je de laatste tijd niet zo goed meer in slaap kunt vallen, lig je veel wakker en heb je het idee dat dit door de inrichting van je slaapkamer komt? Heb je bijvoorbeeld last van geluid van de buren of is de slaapkamer zelf niet donker genoeg? Of zijn er andere factoren waardoor je niet uitgerust wakker wordt? Samen met jou willen we graag dit probleem oplossen, waarbij we beginnen met de basis; de inrichting van je slaapkamer. Met deze tips maak je van jouw slaapkamer de ultieme rustplaats.

Verduister de boel

Het belangrijkste is dat het lekker donker is in je slaapkamer. Er zijn mensen die ook prima in slaap kunnen vallen met wat daglicht, maar toch kan ons lichaam dieper slapen met zo min mogelijk afleiding. Probeer de ruimte dus zoveel mogelijk te verduisteren, middels zware gordijnen, rolluiken of rolgordijnen. Met rolluiken pak je direct twee vliegen in één klap, want deze zijn ook geluiddempend. Dit kan met dunne wanden en luidruchtige buren nog best wel eens van pas komen!

Een fijn bed

Vervolgens is het belangrijk om een fijn bed te hebben, waar je met alle plezier induikt. Het moet een feestje zijn om naar bed te gaan, zelfs als je een avondmens bent. Je mag best wat investeren in je bed, aangezien je hier urenlang per dag doorbrengt en het voor een groot deel bepaald hoe productief je overdag kunt zijn. Zorg voor een fijn hoofdkussen, een warm (maar niet té warm) dekbed en probeer zoveel mogelijk ruimte te hebben. Het is bijvoorbeeld nogal vervelend als je elke keer wakker wordt als je partner zich omdraait of als je opeens een arm in je gezicht krijgt.

Alle apparaten uit

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar neem je telefoon of tablet niet mee naar de slaapkamer. Koop een simpele wekker, zodat je je telefoon niet nodig hebt hiervoor. Al het licht wat dit soort apparaten afkomt, verstoort jouw natuurlijke ritme en kan je ook nog eens flink wakker houden tijdens de nacht. Voorkom dat dit soort apparaten jou gaan beheersen en spendeer het laatste half uur van je dag lekker met een boek of met je partner. Hierdoor gaat je lichaam eerder in ruststand en kun jij heerlijk slapen.

Aanbevolen artikelen