De voordelen van het slapen op een boxspring

boxspring

De bodem van een boxspring geeft totale ondersteuning en verdeelt de druk op het matras. Dit maakt het de meest comfortabele manier van slapen… en de meest populaire. Ben jij aan een nieuw bed toe? Lees dan verder, want hieronder sommen we de voordelen van een boxspring voor je op.

Stijl bepaalt

Naast comfort is stijl een belangrijk element voor het kiezen van een nieuw bed. Een bed is dan ook het middelpunt van de slaapkamer en bepaalt in grote mate de sfeer in die ruimte. Ook wat dat betreft kun je met een boxspring alle kanten op; ze zijn tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren te vinden. De meest populaire van dit moment zijn sobere kleuren zoals zwart, grijs, blauw en bruin. Door de ruime keuze kun je een boxspring altijd matchen met de rest van je slaapkamer. Wil je toch een iets meer uitgesproken bed, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het hoofdbord in een andere kleur te nemen.

Waaruit bestaat een boxspring

Een boxspring is opgebouwd uit een matrasbodem, met daarop een matras en daar weer op een eventuele matrastopper. Dat lees je goed, er dus wel 3 matrassen op elkaar liggen bij een boxspring. Samen zorgen zij ervoor dat je goed wordt ondersteunt tijdens het slapen. Niet voor niets dat in veel luxehotels dit soort bedden te vinden zijn. 

Hoog bed

Doordat een boxspring verschillende matrassen heeft, zijn dit soort bedden altijd vrij hoog. Dit geeft ze een luxe uitstraling en maakt het in- en uitstappen een stuk makkelijker. Vooral voor ouderen of mensen die slecht te been zijn is dit een groot voordeel.

Verstellbare boxspring

Afhankelijk van het model zijn de meeste boxsprings verstelbaar. Het comfort van de lattenbodem hangt af van de individueel verende latten. Het is hierbij belangrijk om te kiezen voor een lattenbodem waarbij de latten geheel doorlopen tot aan de buitenste zijde. Veel lattenbodems zijn verstelbaar, waardoor je, het voor jou ideale ligcomfort kan zoeken.

Laat je goed informeren

Ben je van plan om goede boxspring te kopen? Zorg dan dat je je goed laat informeren en dat je kunt ‚proefliggen.’ Je slaapgedrag bepaalt namelijk ook wat voor type matras je nodig hebt. Als je veel op je buik slaapt, kun je het beste een wat harder matras kiezen. Slaap je graag op je rug of op je zij? Dan mag het matras wat minder hard zijn, zodat je er lekker in weg kunt zakken. 

Aanbevolen artikelen