Welke rolgordijnen zijn het meest geschikt voor in de slaapkamer?

De slaapkamer: dé plaats waar comfort, gezelligheid en ontspanning centraal staan. Het is dan ook van groot belang om de juiste voorzieningen te kiezen voor deze ruimte! Rolgordijnen zijn één van deze maatregelen, en kiezen voor de juiste modellen is niet altijd eenvoudig.

Gelukkig bestaan er heel wat mogelijkheden voor in de slaapkamer, die allemaal hun eigen voordelen hebben. Natuurlijk maakt dat de keuze er niet altijd eenvoudiger op, juist omdat er zoveel opties zijn! De volgende factoren kunnen je echter helpen het beste uit je raamdecoratie te halen, zodat ook het comfort een niveau hoger wordt getild!

De beste rolgordijnen kiezen voor de slaapkamer

Tegenwoordig bestaan er veel nieuwe modellen rolgordijnen die heel wat in petto hebben op het vlak van comfort, stijl en functie. Een overzicht van waar je best op let bij de keuze van een rolgordijn, bijvoorbeeld bij Rolgordijnwinkel.nl.

1. Het formaat van het rolgordijn

Eerst en vooral is het belangrijk het juiste formaat gordijn te kiezen. Dit hangt niet enkel af van de omvang van de slaapkamer zelf, maar ook de breedte van de muren en de beschikbare ruimte die er is. Het spreekt voor zich dat, als je veel natuurlijk licht in de ruimte wil hebben, een groter rolgordijn beter is. Wil je deze lichtinval beperken, bijvoorbeeld omdat je meer gebruik wil maken van de binnenverlichting, dan is het beter te kiezen voor een klein rolgordijn. De meeste mensen kiezen natuurlijk voor grotere modellen, aangezien niets zo goed is als natuurlijk licht – zeker in de slaapkamer – om een rustgevende atmosfeer te creëren!

2. Het materiaal van het rolgordijn

Daarbij is het ook van groot belang om het juiste materiaal te kiezen. Terwijl een klassiek ingericht slaapkamer misschien meer is met een houten rolgordijn, wordt een moderne ruimte beter ingericht met een kunststof model. Houd er wel rekening dat de kwaliteit, gewicht en duurzaamheid verschilt van materiaal tot materiaal. Hout geeft de ruimte bijvoorbeeld een unieke, rustgevende uitstraling, maar gaat dan wel iets minder lang mee, en is zwaarder.

Aluminium en kunststof, daarentegen, zijn veel lichter qua gewicht, en gaan ook langer mee. Ze ogen aan de andere kant wel veel kouder en strakker, waardoor ze beter in een moderne of industriële inrichting passen!

3. De kleur van het rolgordijn

Tenslotte is het eveneens belangrijk te kiezen voor een kleur dat goed bij de rest van de slaapkamer past. Als de muren en het plafond van de ruimte in een lichte kleur geschilderd zijn, dan kan je ofwel een gelijkaardige tint kiezen, ofwel contrast creëren met een andere kleur. Het gaat hierbij vooral om de omlijsting van het gordijn, dat een grotere invloed heeft op de uitstraling van de ruimte dan mensen denken!

Aanbevolen artikelen