Zo kun je fotobehang in je slaapkamer gebruiken

behang (2)

Een duidelijke trend van de afgelopen jaren is het gebruik van fotobehang op maat. Dit soort prints zijn geschikt voor in elke slaapkamer en in eigenlijk ieder interieur. Of je nu iets zoekts dat rustig, klassiek, stijlvol of expressief is, met fotobehang is dit allemaal mogelijk. Wat dacht je van een panorama foto van jouw favoriete stad, of juist een natuurfoto van een strand of bos die je op vakantie hebt gemaakt? Op muurmode.nl vind je all trends en hieronder nog meer tips om fotobehang op een leuke manier te gebruiken in je interieur. 

Vakantiekiekjes op fotobehang

Hoe leuk is het om dagelijks vakantieherinneringen te kunnen ophalen. Ga dan voor fotobehang met daarop alle mooi plekken waar je in je leven bent geweest, of juist één plek. Zo heb je steeds weer iets om aan terug te denken. Ideaal in een kamer die een wel wat levendige uitstraling kan gebruiken. En mocht je in de slaapkamer verder een basic inrichting hebben, kun je ook helemaal uitpakken met het behang! 

Fotobehang op maat is vaak naadloos

Fotobehang op maat met een unieke print zorgt voor een persoonlijke uitstraling op jouw muur. Kies je eigen foto of ga voor een print uit een archief. Tegenwoordig wordt fotobehang met een print naadloos geproduceerd en bestaat dus uit één vel. Het is gemakkelijk aan te brengen en heeft een matte uitstraling. Fotobehang met een print of ook wel patroon (pattern) genoemd is geschikt voor thuis of op het werk.  Beleef de sfeer van een eigen gekozen print, zonder naden als foto print op de muur. Kies één van de populaire foto’s uit je eigen archief of laat je inspireren op een beeldbank, de mogelijkheden zijn enorm, Wil je naadloos behang dan kies je voor Airtex. Airtex behang is behang op één grote rol en daardoor naadloos.

Een abstract ontwerp

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een abstract design. Lijnen, kleurvlakken, strepen of vormen: geometrische designs dragen bij aan deze look. Deze stijl kan gecombineerd worden met de meest uiteenlopende meubelstukken en andere items in je slaapkamer. Ook in de kinderkamer kan een dergelijk abstract design erg leuk zijn om de kamer op te fleuren.  Waar je er bij andere soorten behang al snel voor moet waken dat het niet te druk wordt, is er bij het strakke design juist veel mogelijk!

De klassieker: een landkaart op je muur

Fotobehang kan je slaapkamer een sterk persoonlijk karakter geven. Een klassieker onder het fotobehang is de wereldkaart aan de muur. Hoewel we deze regelmatig in postervorm terugzien in het interieur, kun je er ook een hele muur mee vullen. Je kunt de wereld in kaart brengen, maar natuurlijk ook kiezen voor jouw favoriete werelddeel. Ga je voor de traditionele kleuren die kaarten normaal gesproken hebben? Of hou je het liever egaal, met maar één tint? Ook een idee: kies voor een unieke look verwerkt in het ontwerp, zoals zand!

Bloemen en planten of andere natuurelementen werken altijd!

Een ander leuk voorbeeld voor fotobehang is een bloemenontwerp. De sierlijke vormen hiervan doen het heel goed op print. Ze trekken de aandacht, maar zijn tegelijkertijd ook een oase van rust. De perfecte combinatie dus! Fotobehang van bloemen is er in een heleboel soorten en stijlen. Van felle kleuren tot egale tinten, en van verschillende bloemsoorten door elkaar tot slechts één variant. En vind je een bloemenprint aan de muur toch wat te druk? Ga dan voor planten – nog altijd dichtbij de natuur, maar toch wat zachter voor het oog door al het groen dat je ziet!

Aanbevolen artikelen