Wat te doen tegen geluidsoverlast in de slaapkamer?

geluidsoverlast in de slaapkamer

De gezelligheid van een drukke stad is overdag heerlijk genieten. Toch kan het in de nachtelijke uren leiden tot overlast. Ervaar jij geluidsoverlast in de slaapkamer? Met de volgende tips slaap jij een stuk beter en blijft genieten als je in een drukke stad woont.

Vervang je ramen

Er valt veel winst te behalen met het vervangen van je bestaande ramen door HR++ glas. Hiermee geniet jij van een isolatiewaarde die maar liefst 2,5 keer hoger ligt dan gewoon dubbel glas. Ongewenste geluiden behoren dan al snel tot het verleden. Prettige bijkomstigheid is de besparing op je energiekosten die je hiermee realiseert.

Breng isolatie aan

Afhankelijk van de ligging van je slaapkamer is het goed om ook de isolatie van je muren, plafonds en vloer onder de loep te nemen. Een goed geïsoleerde slaapkamermuur kan het geraas van langsrijdende auto’s of feestende buurgenoten echt beperken. Heb jij een appartement, dan kan een goed geïsoleerde vloer veel ongewenst geluid van onderaf tegenhouden.

Kieren en gaten kunnen geluid doorlaten

Typerend voor een drukke stad is de aanwezigheid van oudere huizen. Hoe charmant en statig ze ook mogen zijn, vaak zie je dat de gevel wordt geteisterd door ongewenste kieren en gaten. Een ritje naar de bouwmarkt voor PUR-schuim of een tube plamuur en een plamuurmes is de eerste stap in het te lijf gaan van deze openingen.

Gebruik oordopjes tijdens het slapen

Verreweg de goedkoopste oplossing is de aanschaf van oordopjes. Hiermee heb je voor slechts een paar euro een doeltreffende manier gevonden om van je broodnodige nachtrust te genieten. Oordopjes zijn er in veel uitvoeringen. Je kunt er zelfs voor kiezen om oordopjes op maat te laten maken. Hierdoor sluiten ze perfect aan op jouw gehoorgang en voorkom je irritatie aan je oren.

Conclusie

Behalve veel reuring en levendigheid in het bruisende hart van een stad kun je wel degelijk overlast ervaren, als je in een drukke stad woont. Om geluidsoverlast in de slaapkamer tegen te gaan, kun je veel bereiken met goede isolatie en het opspeuren van gaten en kieren. De goedkoopste manier om geluidsoverlast te voorkomen is het dragen van oordopjes. Zo blijft het toch genieten als je in een drukke stad woont.

Aanbevolen artikelen