Zo zorg je voor rust in je slaapkamer

design slaapkamer rust

Jouw slaapkamer zou je toevluchtsoord moeten zijn, de plek waar je je aan het eind van de dag naar toe gaat om tot rust te komen, te ontspannen voordat je wegzakt in een zalige slaap. Helaas is het in deze hectische, gejaagde wereld vaak moeilijk om rust te vinden, misschien zelfs in je eigen slaapkamer en daar kan van alles de oorzaak van zijn, van je slaapkamerkast tot de raamdecoratie die er hangt.

Hoe kan ik van mijn slaapkamer een kalmerende, rustgevende, vredige plek maken?

Als het je doel is om een ​​rustige, serene plek te creëren, is het belangrijk om te beseffen dat rust meer betekent dan alleen de afwezigheid van geluid. Rust is de afwezigheid van lawaai, en lawaai komt in vele vormen voor. Ongewenste en ongewenste geluiden zijn zeker ruis, maar ruis is meer dan alleen iets wat je hoort. Er zijn veel bronnen van ruis waar je misschien geen rekening mee houdt, zoals rommel, ongewenst licht of een te fel kleurenschema. Elimineer het lawaai uit je kamer, vervang het door alles wat rustgevend en kalm is. Kies bijvoorbeeld de juiste kledingkast en je hebt misschien wel meteen een vredig toevluchtsoord in je slaapkamer gecreëerd.

Zachte verlichting

Helder, schokkend licht draagt ​​bij aan de visuele ruis in een kamer en kan zelfs je biologische klok zo instellen dat je wakker blijft lang nadat je het licht hebt uitgedaan. In plaats van één grote, centrale plafondlamp in je slaapkamer te gebruiken, plaats je meerdere kleinere lampen in de kamer op verschillende hoogtes, zoals op je hoge ladekast en nachtkastje. Schakel alleen die in die je op een bepaald moment nodig hebt. Ook lampenkappen kunnen een verschil maken. Zoek naar lampenkappen die aan de binnenkant zijn bekleed met metallic goudpapier; ze werpen een bijzonder mooie, zachte gloed die ideaal is voor een slaapkamer!

Een zacht kleurenschema

Hoe graag je ook van helblauw, mandarijnoranje of appelgroen houdt, deze heldere, vrolijke kleuren doen het misschien beter in je keuken of op kantoor, waar ze je zullen helpen gemotiveerd, positief en opgewekt te blijven. Aan het einde van een lange dag kunnen te felle kleuren of kleurencombinaties met veel contrast er alleen maar voor zorgen dat je moe, afgeleid of chagrijnig wordt.

Om een ​​rustigere, rustgevende sfeer te creëren, vul je je slaapkamer met zachte, rustgevende, stille kleuren, zoals grijs, licht koraal, pastelroze of spa-blauw. Als je een liefhebber bent van kleur, wees dan niet bang. Je zult versteld staan ​​hoeveel kleur je aan een kamer kunt toevoegen en deze toch kalm, zacht, rustgevend en vredig kunt houden. Muurverf, stoffering, beddengoed en raambekleding bieden allemaal volop mogelijkheden om de kamer met kleur te vullen en toch rust te behouden!

Aanbevolen artikelen