De boxspring, één van de betere bedden

Een mooi ingerichte slaapkamer kan absoluut wonderen doen voor je welverdiende nachtrust. Als de slaapkamer rustig is ingedeeld is het ook veel beter ontspannen. Onontbeerlijk in een dergelijke slaapkamer is dan een goed bed. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar het valt moeilijk te ontkennen dat boxsprings tot één van de betere bedden behoren. Niet voor niets maken goede hotels altijd gebruik van boxsprings voor hun hotelkamers. Mede daardoor is de trend van boxsprings ook overgegaan naar het grote publiek. Overnachten in een hotel vinden velen heerlijk en men wil deze wijze van goed slapen ook thuis voortzetten. Gelukkig is het ook voor een huishouden mogelijk om tegenwoordig een goede en betaalbare boxspring aan te schaffen.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een compleet bed dat bestaat uit een frame met houten of metalen pootjes, met daarop een bedbodem met een vering. Dit fungeert als een eerste matras. Hierop ligt dan een matras. De matras kan eventueel nog afgemaakt worden met een topdekmatras. De bedbodem en soms ook het matras zijn meestal gestoffeerd. De beide matrassen kunnen voorzien zijn van een binnenveringsmatras of een pocketveringsmatras. De  Scandinavische boxsprings staan vooral bekend om hun goede kwaliteit. Een dergelijke boxspring is vaak nog voorzien van extra comfortlagen. Een grote collectie boxsprings is te zien en te verkrijgen op de website van Goossenswonen.nl.

Voordelen van een boxspring

  • Een boxspring is hoger dan een standaard bed met matras. Een boxspring in- en uitstappen is dus heel gemakkelijk. Dit is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of moeilijk uit een laag bed kunnen komen.
  • Een boxspring is vrij van randen. Het dus niet mogelijk om je tijdens het slapen te stoten aan een rand. Ook is het gemakkelijker om het bed op te maken.
  • Twee matrassen betekent ook extra comfort. Dit is de hoofdreden dat een boxspring zo geliefd is. De druk wordt in een boxspring altijd gelijkmatig verdeeld.
  • Omdat een boxspring niet is ingesloten in een bed met randen kan een boxspring vrij goed ventileren.
  • Een boxspring is te verkrijgen in heel veel verschillende materialen, maar ook in designs. Er is dus altijd wel een boxspring die goed in je interieur past.

Een vlakke of een elektrische boxspring?

Een standaard boxspring zonder extra’s is een vlakke boxspring. Deze boxsprings zijn niet elektrisch te bedienen. Meestal bestaat een boxspring uit twee eenpersoons boxsprings. De naad die dan ontstaat wordt gemakkelijk met een topdekmatras weggewerkt. Zo heb je nooit last van een harde naad in het midden. Een elektrische boxspring is voorzien van een motor die het hoofd- en voeteneinde omhoog en omlaag kan brengen. Omdat een tweepersoons boxspring uit twee delen bestaat is het mogelijk om separaat van elkaar het hoofd- of voeteneinde van elkaar te verstellen. De topdekmatras zal ervoor zorgen dat het toch een tweepersoons boxspring blijft.

De prijs van een boxspring

De prijzen voor een boxspring kunnen naar gelang kwaliteit en merk enorm van elkaar verschillen. Er zijn boxsprings voor enkele honderden euro’s, maar ook van vele duizenden euro’s. Sommige Scandinavische modellen kunnen soms wel tot enkele tienduizenden euro’s kosten. Eigenlijk is er voor ieders budget wel een boxspring te koop.

 

Aanbevolen artikelen