De ideale plaatsing van schakelmateriaal in jouw slaapkamer!

De inrichting van je huis wordt niet meer alleen bepaald door de vloer of de keuze van de raamdecoratie.
Vooral de details worden steeds belangrijker om de juiste sfeer te creëren. Hieronder valt absoluut de keuze van het schakelmateriaal, het is een eyecatcher in je interieur.
Denk aan lichtknopjes in mooie dessins, wandcontactdozen of de dimmer die zorgt voor extra sfeer in huis.

Schakelmateriaal is niet meer alleen functioneel, maar vormt een belangrijk onderdeel in de afwerking van het interieur. Het wint het aan populariteit en dus zijn er steeds meer soorten, maten, kleuren en designs verkrijgbaar in veel verschillende merken. Jung schakelmateriaal is hier een goed voorbeeld van.
Het is aan te bevelen om alle onderdelen van hetzelfde merk te kopen, in dezelfde kleur en het liefst ook van dezelfde serie.

De slaapkamer is bij uitstek een ruimte om te werken, te studeren of om tot rust te komen. De elektrische installatie moet daarom bijdragen aan het comfort.

Enkele belangrijke punten om op te letten bij de plaatsing van schakelmateriaal in de slaapkamer:

 • Stopcontacten in de vloer of in de muur?
  Een stopcontact in de vloer kan interessant zijn, bijvoorbeeld onder het bureau. Hiervoor zijn speciale inbouwdozen ontwikkeld.
  Wanneer je kiest om stopcontacten te plaatsen in de muur, bekijk dan goed de gewenste hoogte, maar vergeet niet rekening te houden met de breedte van het bed. Ingebouwde stopcontacten worden meestal 25 cm van de afgewerkte vloer geplaatst.
 • Aantal stopcontacten
  Zorg voor voldoende stopcontacten voor al je lampen en apparatuur. Daarnaast is het ook fijn om een extra stopcontact te hebben, wanneer je gaat schoonmaken, zodat je geen stekker hoeft uit te trekken. En vergeet de audio-stopcontacten niet. De luidsprekerkabel van de versterker tot aan de boxen is zo niet meer nodig.
 • De lichtschakelaar
  Plaats bij de deur van de slaapkamer een lichtschakelaar, maar zorg ook voor een lichtschakelaar die te bedienen is vanuit het bed. Zo hoef je je bed niet te verlaten om het licht uit te doen.

Ga je voor een strak eindresultaat in je slaapkamer? Pas dan vooral het schakelmateriaal van bijvoorbeeld het merk Jung aan op de kleuren en de meubels in je slaapkamer.

Aanbevolen artikelen