Hoe maak je een grote slaapkamer toch gezellig?

Een grote slaapkamer kan natuurlijk heerlijk zijn vanwege de ruimtemogelijkheden, maar ook kan het een hel zijn om in te richten, want hoe vul je alle loze ruimte eigenlijk goed zodat het er gezelliger uitziet? Maak gebruik van deze tips om van jouw slaapkamer een sfeervolle plaats te maken.

Je bed als middelpunt

Met een ruime slaapkamer kan je makkelijk een groter bed kiezen. Wellicht zelfs in een queensize formaat! Dit kan uiteraard in een design of stijl die jij mooi vindt. Je kunt bijvoorbeeld voor een handgemaakt bed gaan in een landelijke stijl. Dit oogt robust en zorgt dankzij het houten uiterlijk voor een warme uitstraling. Of wat dacht je van een industrieel bed met steigerbuizen poten? Maar ook een bed zoals een boxspring kan voor een relaxt en sfeervol uiterlijk zorgen. In combinatie met een mooi hoofdeinde heb je al een leuk begin van een prachtige kamer.

Meubels

In een ruime kamer heb je veel meer mogelijkheden qua inrichting, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bureau waar je kunt studeren of lezen, of diverse losse kasten om spullen in op te bergen. Uiteraard zorg je ervoor dat de meubels in de stijl van je kamer blijven. Of het nu landelijk, vintage of modern is, er valt genoeg te kiezen om je kamer een echte gezellige plek te maken. Zorg ook dat je kamer functioneel blijft en niet alleen een mooi plaatje is. Je kunt ook een simpele relaxhoek maken met een stoere zitzak die lekker zit.

Kleedjes

Ook de vloer mag een leuke aankleding krijgen in de kamer, met een landelijke of vintage uitstraling kan je mooie ronde vloerkleden neerleggen welke ook weer extra eyecatchers vormen in de kamer. Je kunt kleedjes op diverse manieren toepassen, je kunt er losse stoelen of planten op plaatsen om ze extra op te laten vallen. Je hebt vloerkleden in diverse maten en ook kan je kiezen voor laag- of hoogpolig variant.

Verlichting

Ook je verlichting mag het middelpunt zijn van de kamer. Je kunt kiezen voor losse filament lampen die je op een rijtje hangt waardoor je een extra gezellige sfeer uitstraalt, maar ook voor de grotere en unieke lampen met een industrieel tintje. En de lampen hoeven niet te hangen, je kunt ook een prachtige vloerlamp in een hoek zetten of naast je bureau. Zo kan je ’s avonds lekker je boek of tijdschrift lezen in een gezellige sfeer.

Accessoires

Wanneer je de kamer voor een groot gedeelte aan hebt gekleed in jouw favoriete stijl, kan je kijken naar accessoires om het geheel leuk verder aan te kleden. Hierbij kan je aan vele dingen denken: een mooie grote klok die je aan de muur hangt, een grote landkaart, of juist kleine spulletjes die weer extra sfeer geven aan de kamer. Bezoek diverse meubelzaken om te kijken wat nou echt leuk is en trending. Daarbij hoef je niet naar de duurste merken te gaan kijken, zelfs goedkope, simpele producten kunnen al het verschil maken.

Aanbevolen artikelen