Zorg voor een frisse voorjaarswind in je slaapkamer

Nu we een aantal dagen van de lente hebben mogen proeven met temperaturen van tussen de 15 en de 20 graden lijken we met zijn allen uit onze winterslaap te komen. Een goed moment om de voorjaarsschoonmaak te gaan plannen, en misschien zelfs je slaapkamer te voorzien van een make-over. Slaap je al jaren op hetzelfde matras? Investeer dan eens in bijvoorbeeld een luxe boxspring en ondervindt deze lente wat luxe slapen inhoudt. Geen behoefte om grote uitgaven te doen, maar toch geïnteresseerd in een voorjaarsopruiming van je slaapkamer? Lees dan verder voor wat handige tips.

Maak van je slaapkamer weer een lichte, blinkende ruimte

De temperaturen stijgen, de zon gaat later onder en de natuur ontwaakt. Tijd om jouw warme en donkere slaapkamer om te toveren tot een lichte, blinkende ruimte waar het heerlijk in wakker worden is. Volgens recent onderzoek houden 2,3 miljoen Nederlanders in de lente een grote voorjaarsschoonmaak. Blijkbaar zijn we altijd blij om die stoffige, bedompte winter weg te poetsen en ruimte te maken voor een nieuwe, frisse start… en dit geldt helemaal voor onze slaapkamers.

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer

Aan het begin van het voorjaar hebben we zin in iets nieuws en dat maakt de lente het uitgelezen moment om ons slaapkamer interieur een metamorfose te geven. Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Het dekbedovertrek is het laatste dat je waarneemt wanneer je gaat slapen en het eerste dat je ziet als je weer ontwaakt. Dus als je jouw beddengoed vervangt, is dat gelijk een hele make-over voor jouw slaapkamer en zorgt ervoor dat je voor je gevoel een nieuw bed hebt. Het gevoel van nieuw, knisperend beddengoed en de geur van fris bedlinnen: dát is het gevoel van de start van de lente in huis.

Luchtige stoffen

Kies dit jaar voor weelderige bloemen, levendige kleuren en mooie materialen. Luchtige stoffen als linnen en katoen zijn in de lente en zomer erg fijn om onder te slapen. Wil je het nog serieuzer en effectiever aanpakken? Geef de muur dan een nieuwe kleur, ga voor een fleurig behang, of schuif eens met de opstelling van je meubels. Durf te experimenteren en laat je inspireren door de laatste trends. En of jij nu gek bent op kleur, houdt van bloemen of helemaal weg bent van de botanische woonstijl, er is voor elke stijl genoeg te vinden… ook qua inspiratie op het internet.

Het eigenlijke opruimen

Voor je begint met schoonmaken is het slim om alles eens goed op te ruimen. Zorg dat je in een dag alles in één keer goed aan kunt pakken. Of pak het systematisch aan en ruim elke dag een half uurtje op. Vind je het lastig om spullen weg te gooien? Houd deze regel aan: spullen die je een jaar of langer niet hebt aangeraakt kun je weggooien of verkopen, die zul je namelijk niet missen en heb je blijkbaar niet nodig. Daarnaast heb je in de slaapkamer plekken waar kleine prullen zich verzamelen, zoals achter de deur of in een hoek. Geef deze zwervende prullaria een vaste plek, verzamel het in een bakje, lade of gooi het weg. Op die manier creëer je orde in huis en maak je plaats voor nieuwe dingen.

Eenmaal alles geordend, kun je beginnen met de grote schoonmaak. Laat je slaapkamer ontwaken uit zijn winterslaap. Gooi de ramen open en laat alles goed ventileren. Op die manier verwijder je de slechte stoffen uit je huis, zoals schimmels en huisstofmijt en zorg je voor een frisse slaapkamer. Poets vervolgens alles wat los en vast zit en dat  heerlijke lentegevoel komt vanzelf!

Aanbevolen artikelen