Trends op het gebied van dekbedovertrekken

dekbedtrends

De winter is weer begonnen, nou ja de herfst, maar als het om 18u al donker is, zoals nu, voelt dat toch wel echt als winter aan. Met andere woorden, de tijd is weer aangebroken om lekker op tijd het bed in te duiken om vanuit daar nog wat te lezen of misschien wat op tv te kijken. Hoe fijn is het om dit te doen vanuit een bed waar je je fijn in voelt. Je dekbedovertrek heeft hier veel invloed op, dus samen met jou kijken we hieronder wat de nieuwste trends op de gebeid zijn.

Urban jungle

De dekbedden trend op het moment is de zogenaamde ‘urban jungle trend.’  Om nog een stapje verder hierin te gaan, zien we het gebruik van veel natuurlijke prints en designs terug in de dekbedovertrekken. Denk hierbij aan bloemen, veren maar ook hele landschappen zijn erg populair binnen deze trend. Geschilderd, als foto of pen getekend, het kan allemaal. Zo’n natuurlijke print geeft ook een fijne sfeer in de slaapkamer!

Leuk detail

Helemaal on trend zijn de dekbedovertrekken met een leuk detail. We zien dit najaar erg veel toffe designs met een knipoog. Letterlijk, prints met ogen op het beddengoed zijn mega hip. Heb je een witte slaapkamer? Dan mag je uitpakken met een opvallende kleur of druk patroon op het dekbedovertrek. Heb je juist een colorblocking bedroom? Kies dan liever voor een rustgevende tegenhanger.

Natuurlijke materialen en warme tinten

Een slaapkamer is natuurlijk de plek in huis waar je echt tot rust kunt komen. Een rustige ruimte zorgt ook voor rust in je hoofd en bovendien, less is more! Met natuurlijke materialen en warme tinten creëer je op een erg makkelijke manier meer rust in je slaapkamer. Dekbedovertrekken in een effen kleur zorgen hierbij voor samenhang en harmonie.

Geometrische vormen en drukke prints

Ook de trend van geometrische vormen en drukke prints zagen we al eerder in woonland. Deze trend wordt gekenmerkt door de strakke, grafische lijnen die je terugziet in de prints en patronen. Dit werkt ook goed in de slaapkamer, vooral wanneer je over het algemeen een rustige uitstraling hebt. Door zo’n lekker druk dekbedovertrek te gebruiken, creëer je net even die unieke en uitgesproken sfeer.

Stonewash dekbed

Gaat de geometrische trend voor jou net een stapje te ver en houd je het liever wat rustiger? Dan zijn de dekbedovertrekken met een stonewashed uiterlijk de perfecte oplossing. Binnen deze trend staan kwaliteit en materiaal voorop. Je geeft je slaapkamer met deze basics binnen no time een luxe uitstraling en het is daarnaast een goede match met de Scandinavische woonstijl, die we ook steeds vaker zien in interieurs.

Aanbevolen artikelen