De voordelen van led spots in de slaapkamer

In Nederlandse slaapkamers zie je ze de laatste jaren steeds vaker: stoere en stijlvolle led spotlights. Er zijn uiteenlopende redenen waarom steeds meer woningeigenaren kiezen voor led spots kopen voor in de slaapkamer. Het fenomeen led spots heeft namelijk een fikse reeks pluspunten. Hieronder staan de meest indrukwekkende voordelen van led-spots vermeld: al met al argumenten genoeg om ook te kiezen voor het inbouwen van led-lampen in de slaapkamer!

1. De charme van dimbare led-lampen
Een van de grote pluspunten van led-spots in de slaapkamer gebruiken, is dat je dit type verlichting gemakkelijk kunt dimmen. Dit heeft meerdere voordelen. Zo kun je in de slaapkamer een romantische sfeer creëren door bijvoorbeeld roze of rode led-lampjes in een dimstand te gebruiken. Maar ook kun je – al dan niet met afstandbediening – de led spotjes telkens wat verder dimmen, zodat je lichaam langzaam in de slaapstand komt.

2. Extra veel energie besparen met led
Wie led-spots in de slaapkamer installeert bespaart een hoop geld. Zo besparen led-lampen, vergeleken met traditionele verlichtingssoorten, al snel zo’n 50 tot 80 procent op de energienota. De besparing wordt nog interessanter als je ervoor kiest om de spotjes regelmatig te dimmen. En dat is natuurlijk fijn voor je eigen portefeuille, maar ook voor het klimaat en milieu!

3. Je bed niet meer uit hoeven
Kies je voor een verlichtingssysteem van led met afstandsbediening, dan hoef je je bed niet mer uit om de lampen uit te zetten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de aan- en uit-knop direct naast het bed te plaatsen. Zeker als het koud is, in de herfst- en wintermaanden, is het lekker als je in je warme bed kunt blijven liggen om de lampen uit te schakelen.

4. Spotjes die lang meegaan
De vroegere gloeilampen hadden een levensduur van zo’n duizend branduren. Wat led verlichting hier tegenover stelt is meer dan indrukwekkend. De gemiddelde led-lamp houdt het zo’n 30.000 tot wel 50.000 branduren uit. Hoewel led qua aanschaf meer kost, verdien je deze kosten dus snel terug door de langere levensduur!

5. Led-lampen bieden haast onbeperkte mogelijkheden
Wie led-verlichting laat inbouwen, kan qua soorten en modellen spotjes alle kanten op. Voor elke interieurstijl zijn er wel geschikte inbouwspots te vinden. Verder is er een grote keuze aan kleuren en tinten. Of je nu van lichtblauw, van wit licht of van gele lampen houdt: het is allemaal mogelijk!

Aanbevolen artikelen