Met deze kleuren aan je muur creëer je rust in je slaapkamer

beste kleur voor slaapkamer

De slaapkamer, dat is de plaats waar je tot rust wilt kunnen komen, toch? Dan is het maar normaal dat je die ruimte zo inricht dat je er kalm van wordt – en dat kan met de juiste kleuren. Ben je van plan de muren van je slaapkamer te gaan schilderen of nieuwe decoratie te kopen en wil je meer rust ervaren in de ruimte? Dan zijn de volgende tips zeker en vast het overwegen waard!

Rustgevende kleuren in je slaapkamer verwerken

Rust creeren in de slaapkamer kan logischerwijs op verschillende manieren. Vaak moet je er eigenlijk niet al te veel voor doen: aandacht besteden aan de afwerking is genoeg! Met de juiste rustgevende kleuren in je slaapkamer wordt het natuurlijk meteen een stuk eenvoudiger. Enkele handige tips voor de beste kleur voor slaapkamer:

1. Ga voor pastelkleuren op de muren

De beste kleur voor de slaapkamer is natuurlijk een persoonlijke zaak, maar het is altijd een goed idee om voor lichte (pastelkleuren) te kiezen. Afhankelijk van je eigen woonstijl kan je gaan voor pastelgroen, lichtblauw maar ook bijvoorbeeld roze voor een meisjeskamer. Dergelijke tinten doen de kamer groter lijken en hebben een ontspannend effect op je lichaam – ideaal als je goed wilt slapen. Het voordeel van lichte pastelkleuren is dat ze gemakkelijk met elkaar gecombineerd kunnen worden in eenzelfde ruimte!

2. Decoratieve kleurtinten als afwerking

Een andere goede manier om je slaapkamer rustiger te maken, is door hier en daar bepaalde kleuren in je decoratie te verwerken. Zo zijn groene planten bijvoorbeeld perfect. Niet alleen zal het natuurlijke groen van de planten een kalmerend effect hebben op je geest, ook zorg je er op die manier voor dat de lucht in de ruimte gezonder is. Enkele andere goede voorbeelden zijn houten kadertjes, een lichtblauw vloerkleed en bijvoorbeeld een speciale lamp die een specifieke kleur afgeeft.

3. Kies de juiste beddenlakens voor je slaapkamer

Het belangrijkste meubelstuk in je slaapkamer is natuurlijk je bed. Rust creeren in de slaapkamer begint dan ook bij het kiezen van de juiste bedbedekking, zoals overtrekken en hoezen. Is de ruimte ingericht met veel hout en natuurlijke kleuren, dan kan je kiezen voor een bedovertrek met patronen van bloemen of diertjes als aanvulling, met veel groen en zacht bruin. Ook een enkele kleur, zoals gewoon wit of beige, kan een kalmerend effect hebben op de ruimte, vooral als je van eenvoud houdt!

4. De beste kleur voor slaapkamer voor meubilair

Ten slotte kan je de rust creëren in je slaapkamer met de juiste meubelstukken. Een eikenhouten kast zal met zijn natuurlijk bruine kleur zeker meer ontspanning bieden dan een strakke, moderne kast uit RVS. Ook een houten bed kan meer rust geven dan een metalen model. Belangrijk is dat de kleuren die je kiest een beetje bij elkaar aansluiten, zodat de slaapkamer niet enkel meteen een stuk rustiger is, maar dat de specifieke stijl van de ruimte ook duidelijk blijft. Te véél verschillende rustgevende kleuren door elkaar kunnen immers juist het tegenovergestelde effect hebben!

Aanbevolen artikelen