Een rustgevende slaapkamer: 5 tips

In de slaapkamer brengen we flink wat tijd door en het is ook de plek waar we opladen voor een nieuwe dag. Het is heel belangrijk dat je in je slaapkamer goed tot rust komt. Hoe maak je een rustgevende slaapkamer? Lees in dit artikel 5 handige tips en geniet van een goede nachtrust en fitte dagen.

Zorg voor een goede temperatuur

Een constante en goede temperatuur is heel belangrijk in je slaapkamer. In een koudere slaapkamer slaap je beter dan in een te warme slaapkamer. De ideale temperatuur om in te slapen ligt rond de 18 graden. Isolatie is een groot onderdeel van de temperatuur in je slaapkamer, van vloerisolatie tot muurisolatie. Probeer ook de verwarming uit te zetten als je gaat slapen en de slaapkamer regelmatig te ventileren. Zo houd je namelijk de temperatuur constant, waardoor je sneller en dieper slaapt.

Kies een rustgevende kleur

Wist je dat kleuren invloed hebben op je slaap? Als je nu veel felle kleuren in je slaapkamer hebt, is het het overwegen waard om over te stappen op zachtere kleuren. Denk hierbij niet alleen aan je muren maar denk ook aan het schilderen van de kozijnen. Zo breng je eenheid in je slaapkamer. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een zachte blauwe kleur, straalt je slaapkamer meer rust uit en hierdoor slaap jij beter.

Ruim flink op

Rommel en veel accessoires zorgen voor afleiding in je slaapkamer. Investeer daarom eens een ochtend in het opruimen van je slaapkamer. Laat alleen de dingen die je echt nodig hebt en gebruikt in je slaapkamer staan. Haal bijvoorbeeld de tikkende klok aan de muur weg en haal de beeldjes en andere accessoires van de kast. Ga voor je bed als eyecatcher en houd verder vast aan de regel ‘less is more’.

Zorg voor goede verduistering

Echt goed slapen doe je in een donkere slaapkamer. Zorg daarom voor goede verduistering in de vorm van een rolgordijn met daarvoor siergordijnen. Zo houd je je slaapkamer stijlvol met mooie gordijnen, maar heb je toch goede verduistering. Haal daarnaast ook de televisie weg uit de slaapkamer om ook dat lichtje je niet af te laten leiden als je in bed ligt.

Ga voor zachte materialen

Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer comfort en rust uitstraalt, is het goed om zachte materialen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een zacht vloerkleed waar je ‘s ochtends op stapt als je net uit bed komt en leg een warm plaid op het bed. Gebruik warme houten accenten voor een warm gevoel samen met de zachte materialen. Zo is het fijn en ontspannen om je slaapkamer in te lopen.

 

Aanbevolen artikelen