Denk hier aan als je een hoeslaken gaat kopen

dekbedovertrek kopen

We kopen onze spullen steeds meer en meer via het internet. Dit geldt ook voor ons beddengoed. Zo lang je de maten hebt, moet dat geen problemen opleveren… is iets dat veel mensen denken. Ga echter maar eens online een hoeslaken bestellen en je zult zien dat je nogal wat keuzes moet maken in soorten en materialen. Wil je een goede keuze maken dan zul je merken, dat je nogal wat zaken moet gaan afwegen. Geen nood, hieronder helpen we je daarbij.

Wat is voor jou en je partner het fijnste materiaal?

Wat vind je fijner: een zacht hoeslaken of een hard? Praktisch of luxe? Neem deze overwegingen mee bij het kiezen van je hoeslaken. Veel hoeslakens zijn gemaakt van katoen jersey. Hierbij is het katoen gebreid in plaats van geweven. Daardoor is het erg elastisch en voelt het koel aan. Een jersey hoeslaken sluit perfect aan, is praktisch in gebruik, wasbaar op hoge temperaturen en verkrijgbaar in allerlei kleuren.

De juiste maat kiezen

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een hoeslaken is natuurlijk de maat. Zowel een te groot als een te klein hoeslaken komt snel los en zorgt voor irritaties in bed. Meet dus voor de zekerheid de breedte, lengte én hoekhoogte van je matras om de juiste maat te bestellen.

Wat is een hoeslaken van percal?

Percal is een fijn geweven stof, waarbij minimaal 200 garen per inch (2,54 centimeter) zijn gebruikt. Dit hoeslaken is comfortabel, sterk en kan goed tegen wrijving. Het is meestal van gemaakt van katoen, maar kan ook bestaan uit polyester.

Katoen satijn

Katoen satijn is katoen in een dichte satijnweving (minimaal 220 TC). Dit hoeslaken voelt zacht en soepel aan. Ook heeft het een subtiele glans. Katoen satijn is huidvriendelijk en ademend. Luxer dan gewoon katoen en gladder dan katoen percal, wel is het minder elastisch dan jersey. Badstof is lange tijd de meest voorkomende stof geweest voor een hoeslaken voor kinderen. Het is een mengeling van polyester en katoen, waardoor het veel vocht kan opnemen. Badstof is warm en zacht en goed rekbaar. 

Een hoeslaken kopen voor een verstelbaar bed

Dan wil je hiervoor ook een mooi en passend hoeslaken. Er zijn allerlei soorten hoeslakens voor verstelbare matrassen. Verstelbaar aan 1 zijde, maar ook aan beide zijden; split hoeslaken, split topper hoeslaken, dubbele split topper hoeslaken. Naast de breedte, hoogte en dikte van het matras moet je ook kijken naar de maten de maten van de betreffende inkeping. Meet daarom zorgvuldig de maten en inkeping van je matras voordat je een hoeslaken online besteld.

Een boxspring bestaat uit ‘de box’, om deze box opnieuw te is er een zogenaamde boxspringvolant. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en in een aantal kwaliteiten, je kunt ze zelfs op maat laten maken. Voor het gestoffeerde matras en je topmatras kun je kiezen uit een uitgebreid assortiment hoeslakens. Voor een volledig vernieuwde boxspring, kun je kiezen om zowel een hoeslaken als een bedrok te kopen, Dit kan in dezelfde kleuren. 

Flanel

Flanel is fijn voor in de winter en als je last hebt van koude voeten. Dankzij het licht geruwde oppervlak (dat lekker zacht aanvoelt) biedt flanel warmte en houdt die goed vast. Flanel wordt meestal gemaakt van katoen. De maat en het materiaal zijn het belangrijkst voor je slaapcomfort, maar het oog wil natuurlijk ook wat! De meeste hoeslakens zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en kun je prachtig combineren met je dekbedovertrek. Daarnaast bieden sommige merken, een uitgebreide collectie met bijpassende hoeslakens. Hierdoor zorg je voor een stijlvolle slaapkamer waar het goed vertoeven is.

Aanbevolen artikelen