Heerlijk slapen op een boxspring

Doordat een boxspring een combinatie is van een verende boxspring en een verend matras geeft deze een optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort. Vandaar dat de boxspring al jaren het meest populaire type bed in Nederland is. Met een boxspring kies je voor een goede kwaliteit bed, met een matras dat meestal bestaat uit meerdere lagen. Denk jij er ook aan om een boxspring te kopen, maar weet je nog niet welke? Tegenwoordig kun je erg makkelijk iBoxspring reviews of BoschBedding reviews bekijken om te kijken hoe tevreden mensen zijn bij dergelijke winkels. Of je leest verder want hieronder hebben we de voordelen van een boxspring uiteen gezet, zodat je zelf kunt zien of dit ook voor jou een goede keuze is.

Wat is een boxspring?

Een boxspring bestaat uit een matrasbodem, met daarop een matras en daar weer op een eventuele matrastopper. Dat wil zeggen dat er tot 3 matrassen op elkaar liggen, die ervoor zorgen dat je goed wordt ondersteunt tijdens het slapen. Niet voor niets dat in veel luxehotels dit soort bedden te vinden zijn. 

Boxsprings zijn tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren, te vinden. De meest populaire van dit moment zijn grijs, blauw, zwart en bruin. Door de ruime keuze kun je een boxspring altijd matchen met de rest van je slaapkamer interieur. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoofdbord in een andere kleur dan de poten.

Doordat een boxspring eigenlijk altijd behoorlijk hoog is, geeft dit een erg luxe uitstraling. Natuurlijk zijn er ook lagere modellen op de markt te vinden, maar in de meeste gevallen is het bed een stuk hoger dan een traditioneel model, met bijvoorbeeld een lattenbodem.

Afstemmen op je eigen smaak

Een boxspring bed koop je helemaal compleet, dus met de verschillende matrassen en daarnaast met de bijbehorende poten en het hoofdbord. Vaak kun je dit zelf samen stellen en helemaal afstemmen op jouw voorkeur en smaak. Aangezien vooral het hoofdbord erg zichtbaar is, kun je hier de sfeer mee neerzetten die jij in je slaapkamer wil. Kleur en materiaal van het hoofdbord bepalen namelijk voor een groot deel welke uitstraling het bed heeft.

Ligcomfort van een boxspring

De combinatie van een verende boxspring en het verende matras geeft een optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort. Zowel de temperatuur als de ventilatie van de boxspring is ook erg goed. De boxspring bestaat namelijk als het ware uit een open constructie van veren. Daarnaast gaat een boxspring behoorlijk lang mee. Na 10 jaar is het verstandig de matrassen eens te vervangen. De boxspring zelf kan met gemak 25 jaar mee gaan. Uiteraard ligt dit er wel aan hoe er met de boxspring om wordt gegaan.

Kijk goed naar de afmetingen

Een boxspring is opgebouwd uit verschillende onderdelen die uit elkaar te halen zijn, maar alsnog zijn de verschillende onderdelen vaak erg groot. In de gemiddelde woning hoeft dat geen probleem te zijn. Een enkele keer past bijvoorbeeld de boxspring of het hoofdbord niet door een trapgat. Dit kan een probleem geven bij de montage of bij verhuizing. Verstandig is het dan ook om dit voor de aanschaf te checken.

Zit je eraan te denken om een goede boxspring te kopen? Zorg bij het kiezen dan voor voldoende ondersteuning, hiervoor is het belangrijk om te weten welke slaaphouding je gebruikt. Als je veel op je buik slaapt, kun je het beste een stevig matras kiezen. Slaap je graag op je rug of op je zij? Dan mag het matras wat minder hard zijn, zodat je er lekker in weg kunt zakken. 

Aanbevolen artikelen