Nieuw dekbedovertrek, nieuwe slaapkamerlook

Ben jij nog steeds tevreden met de look van jouw slaapkamer? Of wil je eigenlijk wel weer eens wat anders? Je kunt natuurlijk de muren verven, een ander schilderij ophangen, foto’s vervangen of nieuwe vloerbedekking of laminaat leggen. Maar vergeet ook niet om eens vernieuwing en verfrissing te realiseren door jouw beddengoed te vervangen. Een nieuw dekbedovertrek met kleurige kussenslopen en een opvallend hoeslaken kunnen een groot verschil maken. En het leuke is: mix and match zoveel je wilt! 

Goedkoop en eenvoudig restylen

Een nieuw dekbedovertrek hoeft niet duur te zijn, er zijn verschillende (online) aanbieders te vinden met mooie én voordelige dekbedden in het assortiment. Smaak is persoonsgebonden en verandert ook met de tijd. Daarom is het leuk om zo nu en dan een nieuwe look toe te passen. Er is keuze te over, niet alleen in materiaal en afmetingen maar ook in prijsklassen. De prijs is onder meer afhankelijk van de afmetingen die je kiest. Zo zal een dekbedovertrek van 200×200 cm weer anders geprijsd zijn dan een dekbedovertrek lits jumeaux. Er zijn ook aanbieders die kosteloos een exemplaar opsturen in ruil voor een review. Wil je zeker weten dat jouw beddengoed straks aan alle wensen voldoet? Verdiep je dan ook zeker in de verschillende materialen en afmetingen. Het loont de moeite!

Dekbedovertrek met paarden

Poseerden vroeger ook op jouw dekbedovertrek paarden? Of ging jij slapen onder een levensgrote afbeelding van jouw favoriete boy- of girlband? Je herinnert je vast nog hoe blij je was als je weer onder jouw favoriete dekbedovertrek kroop. Eigenlijk zou je dit gevoel nog steeds willen hebben als je ’s avonds na een intensieve dag in bed kruipt. Een speels en kleurrijk dekbedovertrek hoeft zich niet te beperken tot de kinderkamer. Waar word jij blij van? Tegenwoordig kun je bijna alles laten personaliseren, zo ook dekbedovertrekken. Maak jouw dromen levend!

Pas je eigen stijl toe

Laat vooral ook jouw creativiteit de vrije loop. Wil je het heel bont maken dan kun je jouw dekbedovertrek in allerlei kleuren en patronen krijgen. Bloemen, dieren, teksten, effen of juist verschillende kleuruitspattingen. Of wellicht heb je een bepaalde foto in gedachten die jij heel geschikt vindt. Wil je het de dekbedovertrek liever wat rustiger houden maar wel een leuke touch toevoegen? Vergeet dan jouw hoeslaken en/of molton niet. Zowel een hoeslaken als molton beschermen jouw matras. Je verliest ’s nachts veel lichaamsvocht waardoor het aan te raden is om voor vochtabsorberend materiaal te kiezen. Naast het functionele element kun je jouw hoeslaken ook gebruiken om het beddengoed nog beter tot z’n recht te laten komen. Probeer eens de kleur van jouw hoeslaken te combineren met de kleur van jouw wand of een andere eyecatcher uit de slaapkamer. Houd je van afwisseling? Kies dan bijvoorbeeld in de lente een hoeslaken in een mooie, frisse (pastel)kleur, ga in de zomer voor fel geel of roze en vervang jouw hoeslaken in het najaar en winter door een mooie, warme kleur. Zo raak je nooit uitgekeken op jouw beddengoed.

Kies het gewenste materiaal

Natuurlijk moeten we ook de functionaliteit van een dekbedovertrek niet vergeten. Het beschermt niet alleen jouw dekbed, maar moet evenzogoed lekker aanvoelen. Welk materiaal heeft jouw voorkeur? Katoen bijvoorbeeld is een natuurlijk materiaal en ademt goed. Een flanellen dekbedovertrek houdt jou goed warm. Satijn geeft een luxe uitstraling en de gladde stof is prettig voor jouw haar en huid. Heb je het materiaal van jouw voorkeur gevonden? Dan rest nog het bepalen van de juiste afmetingen.

Bepaal de juiste afmetingen

Wanneer kies je nu voor welke afmetingen? Je kent vast de standaard afmetingen wel: in geval van een tweepersoonsbed kom je al snel uit bij een dekbedovertrek van 240×200 cm of een dekbedovertrek van 240×220 cm. Welke afmetingen heeft jouw bed? En weet je hoeveel marge je ongeveer moet rekenen om aan weerszijden van jouw bed nog wat extra dekbed over te houden? Zo voorkom je dat je ’s nachts steeds jouw dekens moet zoeken. Wel zo fijn!

Waar moet je aan denken? Het is prettig wanneer jouw dekbed zo’n 40 cm breder is dan het bed en zo’n 20 cm langer dan jijzelf. Bij een twijfelaar of een klein tweepersoonsbed kun je denken aan een dekbedovertrek 200×200 cm. Voor een gemiddeld tweepersoonsbed wordt een dekbedovertrek 240×200 cm of een dekbedovertrek van 240×220 cm geadviseerd. Dit wordt ook wel een dekbedovertrek lits jumeaux genoemd. De afmetingen die je kiest, zijn ook afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en/of die van jouw partner. Ben jij, of is jouw partner langer dan gemiddeld, kies dan voor extra lang. Vechten jullie altijd om de dekens? Dan kun je ook kiezen voor een extra breed exemplaar óf voor twee eenpersoonsdekbedden. Bijkomend voordeel hiervan is dat jullie dan ook geen ruzie hoeven te maken over welk dekbedovertrek het wordt: kies er allebei één!

Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Dan kan het shoppen beginnen! Succes met restylen en slaap lekker!

Aanbevolen artikelen