Dit is waarom iedere dag je bed opmaken noodzakelijk is

bed opmaken

Veel mensen zien het nut van het bed opmaken niet in

Het bed opmaken of, zoals het ook wel genoemd wordt, het bed opdekken, is niet de meest favoriete hobby van de gemiddelde Nederlander. Zeker mannen, pubers en vrouwen die niet zoveel met het huishouden hebben, zien hiervan het nut niet echt in. Het bed open of dicht qua lakens: het zal ze een wordt zijn. Toch is het bed opdekken of opmaken belangrijk om te doen. Niet voor niets is een van de slogans tijdens de (inter)nationale maak je bed op dag: ” Maak elke dag je bed op!” Ieder jaar vindt op 11 september de (inter)nationale Maak je bed op dag plaats. Tijdens De Maak je bed op-dag. Deze dag bestaat nu enkele jaren en is geïnspireerd op het boek Maak elke dag je bed op (2014) van de admiraal William H. MacRaven. Volgens hem zijn er aan het opmaken van bedden diverse voordelen verbonden.

1. Opgemaakte bedden zorgen voor een hogere productiviteit

De lakens van het bed open of dicht laten in de ochtend, maak verschil voor de rest van de dag. In de ochtend het bed opdekken geeft direct in de ochtend al een energiekick. De lakens van het bed recht leggen en opklappen is de eerste handeling op een dag die je succesvol kunt uitvoeren. Hierdoor begint de dag meteen productief en heb je direct de juiste mindset te pakken.

iedere dag je bed opmaken

2. Je bespaart jezelf later op de dag werk

Niets is er frustrerender dan, wanneer je aanstalten maakt om naar bed te gaan, erachter te komen dat de dekens kriskras o het bed liggen. Wil je fatsoenlijk onder de dekens kunnen liggen, dan moeten ze vlak voor het slapengaan alsnog recht gelegd worden. En als je moet bent, heb je in dat onnodige extra werk natuurlijk geen zin.

3. Je slaapt beter

Wie zijn bed in de ochtend netjes opmaakt, slaapt ’s nachts beter. Dat klinkt vreemd, maar volgens een onderzoek slapen mensen die kiezen voor hun bed punctueel opmaken langer. Ze voelen zich namelijk gezonde en fitter. En dat heeft effect op het welbevinden en op de nachtrust.

slaap kwaliteit

4. Het bed oogt fris en netjes

A dirty desk makes a dirty mind: een rommelig bureau zorgt voor een rommelig hoofd. Deze Engelse spreuk is en waarheid als en koe die ook het beddengoed betreft. Wie zijn beddengoed netjes achterlaat, ervaart minder stress. Ook kun je gerust de slaapkamerdeur openlaten als er visite (boven) komt: voor jouw opgeruimde slaapkamer hoef je je immers niet te schamen!

Aanbevolen artikelen