De voor- en nadelen van donzen dekbedden

Een donzen dekbed is een dekbed dat met eenden- en/of ganzendons gevuld wordt. Je slaapt officieel onder een donzen dekbed als je een dekbed hebt dat voor 65 procent gevuld is met dons, aangezien dit het minimale percentage donsvulling is voor een echt donzen dekbed. De rest van het dekbed wordt in dit geval gevuld met veertjes, die net wat minder zacht zijn dan dons en ook iets minder isoleren. Ben je bereid meer te investeren in jouw donzen dekbed, dan slaap je onder een dekbed van wel 90 procent dons en heb je echt het idee dat je onder een wolkje ligt.

Sommige mensen vinden donzen dekbedden heerlijk slapen, terwijl anderen toch de voorkeur hebben voor andere dekbedvullingen. Ben jij benieuwd wat de voor- en nadelen van donzen dekbedden zijn? Lees dan meer over de pluspunten en minpunten van deze dekbedvulling in dit artikel.

De voordelen donzen dekbeddendonzen dekbedden

Een donzen dekbed is over het algemeen duurder dan een dekbed met een andere vulling, maar door de vele voordelen donzen dekbedden zijn veel mensen bereid extra te investeren in dit product. Het eerste en belangrijkste voordeel van een donzen dekbed, is dat dit dekbed uitstekend isoleert. Hoe meer dons er in het dekbed zit, hoe beter de warmte onder het deken wordt vastgehouden en hoe warmer je in je bedje ligt. Heerlijk in de winter, maar voor koukleumen ook ideaal in de wat minder koude maanden van het jaar. Slaap je nu onder een ander soort dekbed en heb je het altijd koud, dan is een investering in een donzen dekbed zeker aan te raden.

Een ander voordeel van een donzen dekbed, is het feit dat dit dekbed erg zacht is. Zeker als je in een dekbed met een grote hoeveelheid dons slaapt, bijvoorbeeld 90 procent dons, voelt het dekbed echt als een zacht wolkje aan. Onder een donzen dekbed val je heerlijk in slaap, waarbij je echt het idee dat je onder een zachte wolk ligt.

De nadelen donzen dekbedden

Het aanschaffen van een donzen dekbed heeft zeker enkele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen donzen dekbedden te benoemen. De belangrijkste minpunten van het dekbed van dons, zijn de volgende:
– Dekbedden van dons zijn duurder dan andere soorten dekbedden, zeker als je een dekbed met 90 procent dons aan wil schaffen.
– De kwaliteit van verschillende soorten dekbedden van dons kan flink verschillen. Dekbedden met een grotere hoeveelheid veertjes zijn namelijk niet alleen minder zacht, maar hebben ook een lagere isolatiewaarde.
– Buiten de wintermaanden vinden veel mensen donzen dekbedden te warm. De dekbedden isoleren zo goed, dat het soms echt te warm is om eronder te slapen buiten de koude wintermaanden om.

Vind jij de voordelen van donzen dekbedden zwaarder wegen dan de nadelen? Dan past dit dekbed echt bij jou en zeker als je het altijd koud hebt onder je huidige dekbed. Vind je de nadelen wat zwaarder wegen of wil je niet te veel investeren in je nieuwe dekbed, dan kun je je beter nog eens verdiepen in de andere soorten dekbedden die je op je bed kunt leggen.

Aanbevolen artikelen