Goede nachtrust, creëer rust op de slaapkamer

Een goede nachtrust is voor jong en oud heel belangrijk. Zorg daarom voor meer rust in de slaapkamer. Dit kun je al doen met een paar rustige kleuren, maar ook door veel dingen op de slaapkamer op te ruimen. Soms hebben we de neiging om veel dingen in de slaapkamer te zetten, vaak met het idee van dat pakken we nog wel een keer. Maar door alle indrukken die je krijgt als je in bed ligt, kun je niet gemakkelijk in slaap komen. Dit probleem kun je dus zelf oplossen. Maar er is nog meer! Welke kleuren vind jij rustgevend? Alleen wit kan gezien worden als saai, maar je kunt ook een paar andere kleurtinten aanbrengen en zo de slaapkamer gezelliger maken. Meer kleur hoeft niet te betekenen meer drukte, maar het kan wel voor sfeer zorgen.  

Belang van een goed bed

Een goed bed en matras zijn van groot belang.

  • Draai je matras regelmatig om.
  • Zorg voor een katoenen dekbed dat ademt.
  • Was je lakens en kussensloop regelmatig uit.
  • Zorg dat je slaapkamer kan ademen, zet de ramen regelmatig open (bijvoorbeeld met een hor).

Bij een goed bed is het ook van belang dat je eens gaat kijken naar Nettobed.nl. Je vindt hier namelijk alles voor je slaapkamer wat je nodig hebt om heerlijk in slaap te komen.

Tips voor de slaapkamer

Ben je graag zelf aan het klussen en ben je op zoek naar goede tips voor de slaapkamer? Neem dan eens een kijkje op woonhint.nl. Met slechts een paar kleine en eenvoudige aanpassingen en/of veranderingen kun je de slaapkamer nog sfeervoller maken. Misschien is het te licht op je slaapkamer, denk dan aan mooie gordijnen of aan een rolluik. Er zijn ook andere manieren om alles te verduisteren. Rust op de slaapkamer is in ieder geval heel belangrijk, geen drukke schermen voor je gaat slapen. Een kamer zonder tv is veel rustiger dan met, want je hebt vaak de neiging nog even te zappen als je in bed ligt. Kies daarom voor rust in de slaapkamer die je zelf kunt realiseren.  

Aanbevolen artikelen