Dit zijn de meest gemaakte interieurfouten in de slaapkamer

interieurfouten in de slaapkamer

Het is niet altijd makkelijk om je woning perfect en Pinterest-waardig in te richten. Fouten zitten in een klein hoekje en iedereen maakt ze wel eens. Dat is helemaal niet erg want fouten zijn er om uit te leren. Het is natuurlijk wel handig om op de hoogte te zijn van de meest gemaakte interieurfouten in de slaapkamer. Zo kan je die interieurfouten alvast voorkomen en de inrichting van jouw slaapkamer beter aanpakken. Over welke interieurfouten we het precies hebben? Dat lees je in dit artikel!

1. Interieurfouten in de slaapkamer: geen plek om te zitten

De slaapkamer is een ruimte waar je slaapt, maar ook een plek waar je je aan- en uitkleedt. Daarom is een stoel in de slaapkamer ontzettend handig. Zo hoef je je veters niet hurkend op de grond te strikken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie fauteuil, daarmee haal je ook meteen een prachtige eyecatcher in de slaapkamer. Twee vliegen in één klap! Een zithoek in de slaapkamer creëert een gezellige sfeer en daar houdt iedereen wel van, niet?

Stanley fauteuil, vintage roze fluweel (Klik en bestel)
Vento fauteuil, saffierblauw fluweel (Klik en bestel)
Primrose fauteuil, pijnboomgroen fluweel (Klik en bestel)
Kooper fauteuil, nootmuskaatoranje fluweel (Klik en bestel)
Bridget fauteuil, Flavio grijs met zwarte houten poten (Klik en bestel)

2. Interieurfouten slaapkamer: het foute nachtkastje

Wat betreft het nachtkastje kiezen veel mensen voor hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als het bed. Dat vormt op zich wel een mooi geheel, maar echt creatief is het natuurlijk niet. Hierdoor oogt je slaapkamer een beetje saai. Doe eens gek en ga voor een totaal ander nachtkastje. Door te spelen met verschillende materialen en kleuren wordt jouw slaapkamer meteen een stuk spannender!

Esme nachtkastje, grijs en donkergebeitst essenhout (Klik en bestel)
Hooper nachtkastje, walnoot (Klik en bestel)
Larsen nachtkastje, eiken en wit (Klik en bestel)
Masa rond nachtkastje, marmer en messing (Klik en bestel)
Cairn rond nachtkastje, roze (Klik en bestel)

3. Een open kast in slaapkamer

Een open kast in de woonkamer heeft z’n charme, maar in de slaapkamer oogt het al snel rommelig. Het maakt niet uit of het een boekenkast of kledingkast is, zorg dat hij dicht is. In de slaapkamer is minimalisme heel belangrijk omdat dit rust creëert. Echter is dit niet mogelijk met een schreeuwende open kast. Hieronder vind je een paar prachtige voorbeelden van een gesloten kast. Welke kast is jouw favoriet?

Bourbon vintage 3-deurs garderobe, grijs (Klik en bestel)
Damien garderobekast, walnoothout zwart (Klik en bestel)
Made Essentials Elso garderobekast met schuifdeuren, 180cm, wit frame en spiegeldeuren (Klik en bestel)
Hazzard driedubbele kledingkast, eiken (Klik en bestel)
Elona kledingkast, houtskoolgrijs (Klik en bestel)

4. Alleen felle plafondverlichting

Verlichting in de slaapkamer speelt een belangrijke rol. Een standaard hanglamp aan het plafond is wellicht praktisch, maar het felle licht dat eraf komt is niet altijd even sfeervol. Als je één van de meest gemaakte interieurfouten in de slaapkamer wilt voorkomen, zorg dan voor extra sfeerverlichting en liefst ook lampen die je kunt dimmen. Gezelligheid en romantiek verzekerd. Ook met deze tips creëer je een romantische slaapkamer!

5. Losse elektronica

Een laatste interieurfout in de slaapkamer is rondslingerende elektronica. Je telefoonoplader en tablet op je nachtkastje, een afstandsbediening onder je kussen en overal losse kabeltjes: deze items horen niet thuis in de slaapkamer! Als je de elektronica toch echt nodig hebt, werk de kabels dan zo goed mogelijk weg en bewaar spullen in een gesloten nachtkastje. Je kunt ook gebruikmaken van mooie mandjes om items in te bewaren. Dat oogt in ieder geval een stuk rustiger in de slaapkamer!

Aanbevolen artikelen