Woontrends doortrekken naar de slaapkamer

De woontrends geven het duidelijk aan: er is een verandering gaande. Er komen nieuwe kleuren opduiken. De drang naar natuurlijke en eerlijke materialen is meer dan eens heel groot. Gezelligheid is belangrijk. Ons huis is meer en meer een plaats waar we ’thuis’ komen en willen genieten. We zijn natuurlijk al een tijdje bezig om onze huiskamer volgens de nieuwe trends in te richten. Misschien hebben we ook al in de keuken een aantal elementen vervangen volgens de nieuwe stijl. Maar vergeet vooral ook je slaapkamer niet. Tenslotte is dit een zeer belangrijke plaats. Je brengt er immers heel wat tijd in door.

Inspiratie voor een nieuwe look in je slaapkamer

Je bent toe aan een nieuw bed of slaapkamerkast? Denk dan eens aan hout. Hout is duurzaam, mooi en straalt klasse uit. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij goossenswonen.be. Zij geven je alvast heel wat inspiratie hoe je met nieuwe meubelen meteen ook de nieuwe woontrends volgt. Hout is te combineren met alle kleuren, dus ook met de nieuwe donkere kleuren. Hout past ook heel erg bij natuurlijke materialen zoals een sisal vloerkleed, wollen dekens en gebreide kussens. Woon je in een loftwoning en heb je een gietvloer? Of ben je liefhebber van de landelijke wooninrichting? Bij beide stijlen passen je houten meubelen perfect. Of kies jij eerder voor een stoffen ledikant of een boxspring? Ook daarin is heel wat keuze aan materialen en kleuren. Welk bed je ook kiest, het is perfect in te passen in de nieuwe woontrends.

Kies je eigen stijl

Als je iemand bent die de woontrends graag volgt, dan had je tot voor kort een beperkte keuze aan kleuren. Veel meer dan wit, grijs, beige en bruin zag je niet. De nieuwe woontrends geven je de mogelijkheid om je eigen stijl door te drukken. Ga je voor een heel donkere slaapkamer? Dat kan! In dat geval kies je hoofdzakelijk voor donkere kleuren zoals diep bruin, turquoise blauw of zeegroen. Wil je het frisser en levendiger? Ook dat kan! Ga voor de combinatie van bijvoorbeeld donkere kleuren voor de muren en lichte kleuren voor je meubelen. Of plaats een paar eyecatchers in ongebruikelijk maar trendy kleuren zoals okergeel of fel roze. Denk ook aan de kleuren en de stijl van je beddengoed. Je bed is tenslotte een groot oppervlak in je slaapkamer en je hebt meteen een blikvanger. Kies voor leuke en aangepaste kleuren voor je dekbedovertrekken en verander ze regelmatig.

Combineren is de boodschap

Combineer je meubels en dekbedovertrek met kussens, vloerkleden en raamdecoratie. Ook al kies je voor leuke en opvallende kleuren, als je dit zorgvuldig doet, kom je tot een mooi en evenwichtig geheel. En meteen heb je ook een omgeving waar je heel wat prettige uren kunt doorbrengen: van het lezen van een boek, tot knuffelen met de kinderen en natuurlijk ook een heerlijke en verkwikkende nachtrust!            

 

Aanbevolen artikelen